Z keňského letadla vypadl do jedné z londýnských zahrad muž

Na zahradě v londýnském Claphamu bylo v neděli odpoledne objeveno tělo muže, který podle policie zřejmě vypadl z letadla na trase z keňské metropole Nairobi na londýnské letiště Heathrow. Policie následně ve spodní části letounu, kde se muž zřejmě skrýval, objevila tašku, vodu a jídlo. Podle společnosti Kenya Airways letadlo prošlo kontrolou a nebyly objeveny žádné škody.

Mluvčí aerolinek označil ztrátu života muže za smutnou událost a vyjádřil soustrast. „Kenya Airways úzce spolupracuje s příslušnými úřady v Nairobi a v Londýně, které případ vyšetřují,“ řekl a doplnil, že 6840 kilometrů dlouhý let trvá osm hodin a 50 minut.

Policie označila smrt muže za podezřelou a nařídila pitvu.

Britský bulvární deník Daily Mail s odvoláním na sousedy napsal, že majitel domu si v neděli na zahradě užíval teplého letního počasí, když pouhých několik kroků od něj dopadl muž na zem. Majitel domu byl podle sousedů velmi otřesen a okamžitě volal policii.

Není to poprvé, co z letadla přistávajícího na Heathrow vypadl člověk. V červnu 2015 bylo na střeše domu v Richmondu objeveno tělo mrtvého muže a další muž v kritickém stavu; oba se schovávali v letounu společnosti British Airways, který přilétal z Johannesburgu. Tělo v podvozku letounu bylo objeveno na letišti také v srpnu 2012. Tehdy šlo o let z Kapského Města.