Šestileté dítě, řekl Biden o Trumpovi. Ten prezidenta označuje za křiváka

V noci se bude konat první debata dvou kandidátů na amerického prezidenta – Joea Bidena a Donalda Trumpa – před letošními volbami. Trump se o Bílý dům ucházel již v roce 2016, kdy porazil tehdejší kandidátku Demokratické strany Hillary Clintonovou, a následně se pokusil mandát obhájit o čtyři roky později. Tehdy ho porazil nynější úřadující prezident Joe Biden. Dlouholetý senátor a viceprezident v administrativě Baracka Obamy se od té doby stal terčem mnoha osobních invektiv od Trumpa, který volební porážku nikdy neuznal. Na Trumpa ve svých vystoupeních zase často cílí Biden. Web ČT24 přináší výběr výroků, kterými se oba uchazeči vzájemně častovali.

Poprvé v amerických dějinách se bývalý prezident, kterým je odsouzený pachatel, uchází o zvolení prezidentem. Trump chce, abyste věřili, že je vše zmanipulované, ale nic nemůže být dále od pravdy.
Joe Biden
3. červen 2024, během vybírání peněz na svou volební kampaň ve státu Connecticut
Biden a banda fašistů, kteří ho podporují, neumí zabezpečit americko-mexickou hranici.
Donald Trump
31. květen 2024, projev v New Yorku
Volby jsou v plném proudu a ano, věk je problém. Jsem dospělý muž, který kandiduje proti šestiletému dítěti.
Joe Biden
27. duben 2024, při večeři pořádané sdružením zpravodajů v Bílém domě
Křivák Joe Biden právě oznámil, že je ochotný debatovat! Všichni ví, že to nemyslí vážně, ale kdyby náhodou ano, říkám: Kdekoli, kdykoli.
Donald Trump
26. duben 2024, po Bidenově prohlášení, že by se rád střetl v debatě s Trumpem
Tři hodiny poražený bývalý prezident Spojených států sledoval, jak se to všechno děje, zatímco pohodlně seděl v soukromé jídelně vedle Oválné pracovny. Stateční policisté byli vystaveni tříhodinovému středověkému peklu, kapala z nich krev, obklopeni krveprolitím, tváří v tvář šílenému davu, který uvěřil lžím poraženého prezidenta.
Joe Biden
25. červenec 2022, Biden kritizoval Trumpa za jeho postoj k útokům na Kapitol
Tak toto se Americe stalo za pouhé krátké dva roky. Nemá žádnou úctu. Ale pro našeho prezidenta to nicméně byla příležitost poznat vůdce některých zemí třetího světa. V realitách i v politice stejně jako v životě platí: Místo je nade vše.
Donald Trump
19. září 2022, Trump kritizoval Bidenovo usazení v zadní řadě na pohřbu Alžběty II.
Jeden kandidát je moc starý a mentálně nezpůsobilý k tomu být prezidentem. A ten druhý jsem já.
Joe Biden
16. březen 2024, na večírku politiků a médií Gridiron Dinner
Jeho tělo je ve špatném stavu a jeho mysl je na tom ještě hůř.
Donald Trump
6. září 2023, The Hill
Nic nemůže být nebezpečnější pro zemi, nebezpečnější pro americkou demokracii. Není to ten samý Trump, který byl zvolen v roce 2016. Je horší. Něco se v tom chlapovi zlomilo – opravdu prasklo, když v roce 2020 prohrál. Nedokáže se smířit s tím, že prohrál, doslova ho to přivádí k šílenství.
Joe Biden
3. červen 2024, během vybírání peněz na svou volební kampaň ve státu Connecticut
Nyní jsme pod vedením křiváka Joea Bidena národem třetího světa. Používá systém nespravedlnosti, aby šel po svém politickém protivníkovi, po mně. Avšak nebojte se, nezklameme, vezmeme si zpět naši kdysi velkou zemi.
Donald Trump
13. březen 2024, sociální síť Truth Social