Mladíkovi, který se v Indii přiznal k vraždě Češky, hrozí doživotí

Dillí - Devatenáctiletý Čech, který se v západoindickém státě Goa doznal k vraždě své o pět let starší české přítelkyně, se prý snažil zakrýt v hotelovém pokoji stopy. Podle české ambasády v Dillí hrozí přitom českému mladíkovi v případě usvědčení z vraždy v Indii doživotí. Ambasáda pro něj najala právníka.

Zavražděnou českou turistku našla policie v noci na středu v penzionu ve městě Kalangut ve státě Goa. K vraždě se přitom přiznal její přítel. Ten se nejprve pokusil policii zmást historkou o tom, že ho z pokoje unesli útočníci. Policisté ho totiž našli se zraněními v nedaleké vesnici. Muž si myslel, že tak unikne podezření. Aby mladík zakamufloval zločin, dokonce se prý sám pořezal na zápěstí. Jenže k činu se nakonec sám doznal.

Miloslav Stašek, velvyslanec v Dillí:

„Právní zástupce nám potvrdil, že (podezřelému) hrozí v tom nejhorším případě až doživotní trest vězení, pokud by se tedy potvrdilo, že to byl skutečně on, kdo čin spáchal.“

V penzionu, kde se zločin odehrál, nebyl pár poprvé, ubytoval se zde již loni v srpnu v doprovodu třech českých přátel. „Policie nám oficiálně potvrdila informace, které se včera večer objevily v médiích,“ řekl český velvyslanec v Indii Miloslav Stašek s tím, že policie potvrdila i mladíkovo doznání.

Na cestě do státu Goa je nyní český konzul, který bude v kontaktu s místní policií a úřady. Má se tady sejít i s právníkem, kterého Čechovi ambasáda najala, zároveň navštíví ve vazbě i podezřelého mladíka.

Když policie vylomila dveře hotelového pokoje, našli tady 24letou Češku v tratolišti krve. Žena ležela na zemi s bodnými zraněními na hrudi a řeznou ránou na krku. Majitel penzionu policii řekl, že pár se ubytoval v neděli a chtěl zůstat týden.

Vyšetřovatelé v pokoji, kde se vražda udála, našli věci páru nedotčené, takže vyloučili motiv loupeže. Rovněž nenalezli žádné stopy, které by potvrzovaly mladíkovo tvrzení o přepadení a únosu. Policie na tiskové konferenci uvedla, že mladík přítelkyni zabil v úterý brzy ráno, zřejmě mezi třetí a čtvrtou hodinou ranní. V osm hodin ráno pak odjel taxíkem do Tivimu, kde ho večer nalezla policie.

Portál oheraldo.in s odvoláním na policejní zdroje napsal, že Čech se po vraždě pokusil vyčistit skvrny od krve, aby zničil důkazy. Vražednou zbraň policie nemá. Vyšetřuje také motiv.