Americký pivovar vyměnil pivo za vodu. Nouzové zásoby posílá obětem bouře

Tři kamiony dopraví obětem ničivé bouře Harvey asi 155 tisíc plechovek s pitnou vodou. Nouzovou zásilku zajistil jeden z největších amerických pivovarů Anheuser-Busch. Ten pozastavil výrobu piva, aby mohl konzumní vodu obstarat.

Pivovar Anheuser-Busch pozastavil výrobu vlastního piva a místo toho začal plechovky plnit pitnou vodou. První ze tří kamionů s nouzovou zásilkou vyslal do ohrožených oblastí v pondělí.

Další se k obětem ničivé bouře dostanou v nejbližších dnech. Není to přitom první případ, kdy se pivovar zapojil do pomoci oblastem zasaženým přírodní katastrofou. Společnost vytvořila program zaměřený na nouzové poskytování pitné vody (Emergency Drinking Water Program) a navázala dlouhodobou spolupráci s Červeným křížem.

Výrobu piva tak nahrazuje stáčením pitné vody pravidelně v průběhu celého roku, aby připravila zásoby pro oblasti postižené náhlými přírodními katastrofami. Díky tomu byly i nyní plechovky naplněny a připraveny k odeslání, už když Červený kříž vydal naléhavou žádost o podporu houstonských komunit.

„Využít naši výrobu a logistiku k poskytnutí čisté pitné vody je nejlepší způsob, jak můžeme v těchto situacích pomoct,“ řekl Bill Bradley, viceprezident společnosti. V roce 2016 pomáhala společnost zasahovat při požárech v Kalifornii nebo záplavách v Louisianě. Od roku 1988 poskytl pivovar postiženým oblastem více než 76 milionů plechovek s nouzovou pitnou vodou.

Společnost Anheuser-Busch má v zaplaveném Houstonu tři spolupracující výrobní podniky, které dohromady zaměstnávají více než 1100 lidí. Všichni z nich jsou v bezpečí.

„Bezpečnost našich kolegů je prvořadá a jsme pyšní na práci, kterou náš houstonský tým odvedl během víkendu, aby udržel náš tým za těchto obtížných a výjimečných okolností v bezpečí,“ dodal Bradley.