Zátah na řidiče na Náchodsku má svého rekordmana

Náchod - Pod policejním drobnohledem byl celý uplynulý měsíc hlavní tah z Hradce Králové do Náchoda a dál k polské hranici. Padesátikilometrový úsek si řidiči často pletou se závodní dráhou. Zvlášť před víkendy jako by tu ani neplatila žádná pravidla. Policisté tady například nachytali řidiče, který projížděl 188kilometrovou rychlostí.

Nejčastějším problémem na sledovaném úseku je nedodržování rychlosti, přejíždění plných čar nebo předjíždění na místech, kde se předjíždět nesmí. „Nechci říct, že jsou to pouze polští řidiči, nicméně problematiku rychlých vozidel spojuji především s polskou espézetkou,“ říká starosta Jaroměře Jiří Klepsa. 

Poláci často spoléhají na to, že zmizí za hranicemi dřív, než přijde pokuta. Tentokrát tu na ně ale čekalo překvapení - 342 policistů a úředníci, kteří tresty rozdávali přímo na místě. Policie při akci využila nejen běžná vozidla s radarem, ale i několik rychlých passatů, a dokonce i helikoptéru se záznamovým zařízením.   

Během akce museli policisté vyřešit více než 1 000 dopravních přestupků. Celkem policisté rozdali pokuty za skoro 600 tisíc, 15 Poláků se domů vrátilo se zákazem řízení.

Silnice na Náchod v obležení policistů (zdroj: ČT24)