Tramvaje v ostravském Zábřehu budou jezdit jinak. O víkendu tam vymění koleje

Kvůli výměně kolejí u zastávky Hulvácká v Ostravě-Zábřehu musejí lidé o víkendu počítat se změnou tras některých tramvajových linek. Cestující budou muset jet oklikou, nebo přestupovat na autobusy. Výluka kromě tramvají platí i pro některé autobusové linky. Omezení začne platit už v pátek večer.

Výluka tramvajových linek 7, 11, 17 a 18 začne už v pátek ve 21:03 a skončí v neděli v osm večer. Tramvaje linky 7 v úseku mezi zastávkami Nová Ves vodárna a Sport Aréna, linky 11 mezi zastávkami Mariánské náměstí a Sport Aréna a linky 17 mezi zastávkami Nová Ves vodárna a Dolní pojedou odklonem přes Mariánské a Mírové náměstí. V těchto úsecích budou jezdit jenom náhradní autobusy. 

Noční režim tramvají však bude vypadat jinak, protože některé linky budou rozděleny na několik částí. Linka 7 bude jezdit mezi zastávkami Výškovice a Palkovského a v druhém úseku mezi zastávkami Nová Ves vodárna a Vřesinská. Tramvaje číslo 18 pak pojedou mezi zastávkami Dubina a Palkovského a v druhém úseku mezi zastávkami Nová Ves vodárna a Hlavní nádraží. 

Mění se i trasy autobusů

V sobotu od 07:00 do 18:00 bude mít kvůli pokládání živičného povrchu na Hrabovské ulici výluku autobusová linka 55. Mezi zastávkami Hrabová zóna sever a Nová Bělá školka pojede odklonem po Místecké a Mitrovické ulici. Na zastávky Hrabovská a Mitrovice ve směru na Polikliniku autobusy nepojedou.

Od pátku 18:30 do sobotní čtrnácté hodiny budou mít kvůli uzavírce hlavní třídy v Porubě výluku autobusy číslo 40, 43, 44, 45, 46, 54, 58 a 90. Autobusy budou muset na jinou trasu okolními ulicemi, nepojedou tak na zastávky Francouzská, Nezvalovo náměstí, Věžičky nebo Poruba vozovna.