Silnice mezi Brnem a Vyškovem je až do konce září uzavřená, objížďka vede i po D1

Události v regionech: Uzavřená silnice mezi Brnem a Vyškovem (zdroj: ČT24)

Až do konce září je uzavřená silnice druhé třídy mezi Brnem a Vyškovem nedaleko motorestu Rohlenka. Silničáři tam začali se stavbou nového mostu. Nahradí dva původní v havarijním stavu. Objížďka vede mimo jiné i přes dálnici D1. Větší komplikace omezení zatím nezpůsobilo, řidiči se zdrželi v kolonách jen několik minut.

V úterý kolem půl osmé ráno, tedy v době ranní špičky, se v místě, kde se auta připojují na dálnici, vytvořila kolona, která měla až desítky metrů. Důvodem je to, že se silničáři na silnici druhé třídy ve směru na Brno pustili do oprav.

„V tomto místě jsou dva stávající mosty přes říčku Roketnici, byly postaveny ještě za Rakouska-Uherska v roce 1900, jsou to cihelné klenby. A za těch 123 let už se bohužel rozpadají, jsou v havarijním stavu,“ přiblížil Milan Pacák z technického dozoru.

Zmatení řidiči

Stávající mosty dělníci zboří. Na třísetmetrovém úseku opraví silnici i sjezdy. Náklady budou zhruba osmadvacet milionů korun. 

Někteří řidiči, kteří si nevšimli instalovaného dopravního značení, k místu stavby najížděli a otáčeli se. „Jsme překvapení, objíždíme to, kudy můžeme. Jedeme na školení a snad tam tedy brzy dojedeme přes dálnici,“ uvedl řidič Pavel Gerhard.

Právě přes dálnici D1 vede hlavní objízdná trasa. Najet na ni mohou i ti, kteří nemají dálniční známku. Linkové autobusy pojedou po trase Bedřichovice–Šlapanice–Jiříkovice. Tento úsek dálnice je pravidelně vytížený. Pro policisty tak bude v případě nehody představovat prioritu číslo jedna.