Požár zasáhl střechu školy v Českém Těšíně

V Českém Těšíně na Karvinsku zasáhl večer požár střechu Obchodní akademie u Masarykových sadů. Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu ze čtyř. Při požáru nebyl nikdo zraněn, sdělila mluvčí krajských hasičů Kamila Langerová. Zásah podle hasičů potrvá asi až do rána.

„Na místě je devatenáct jednotek hasičů s 22 kusy techniky,“ uvedla před 20:30 mluvčí. „Zásah je veden jak z vnější strany budovy z výškové techniky, tak zevnitř,“ doplnila. Škola se nachází v ulici Sokola-Tůmy. Další informace o požáru a jeho následcích zatím nejsou známy.

Podle redaktorky ČT Kristýny Prokešové se hasiči snaží zabránit tomu, aby se požár přestal šířit dále, protože jde o komplex několika různých škol. „Venku je spousta přihlížejících. Z budovy vynášeli výpočetní techniku, v podkroví by podle místních měla být počítačová učebna,“ uvedla redaktorka. Zmínila také, že na stránkách školy se píše i o rekonstrukci, kterou má škola v létě procházet. „Na určení příčiny je však ještě brzy. Podle starosty města půjde ale škoda do desítek milionů korun,“ dodala Prokešová.

„Hasební práce budou probíhat až do ranních hodin,“ oznámili hasiči krátce před 22. hodinou na síti X. Zásah jim ztěžuje složitá konstrukce střechy. Hasiči také musí bránit rozšíření ohně na přilehlou základní školu.

Redaktorka ČT Kristýna Prokešová o požáru v Českém Těšíně (zdroj: ČT24)