Policie vyšetřuje smrt dospělého a dvou dětí po pádu do Macochy

Policie vyšetřuje smrt tří lidí, kteří zemřeli po pádu do propasti Macocha v Moravském krasu. Oběťmi jsou jeden dospělý člověk a dvě nezletilé děti, sdělil mluvčí policie Pavel Šváb. Záchranáři jim už nemohli pomoci. Suchá část propasti je hluboká 138,7 metru. Kvůli tragické události jsou nyní zkrácené prohlídky Punkevních jeskyní.

„Od 12:30 řešíme nešťastnou událost, došlo k pádu tří osob do propasti Macocha. Šlo o jednu dospělou osobu a dvě nezletilé. Na místě kriminalisté vyšetřují veškeré okolnosti tohoto neštěstí,“ uvedl Šváb. 

Na místě byli i záchranáři. „Naše operační středisko na místo vyslalo celkem čtyři prostředky, z toho dva lékařské týmy, inspektora provozu a vrtulník. V souvislosti s touto událostí jsme už však žádné z osob nemohli pomoci,“ sdělila mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

„Kvůli tragické události jsou ukončeny prohlídky Punkevních jeskyní ještě před dnem propasti Macochy, zkrácena je i vodní plavba. Na místě věc vyšetřuje Policie ČR,“ informoval mluvčí správy jeskyní Pavel Gejdoš.

Na tragickou událost upozornil server Novinky.cz. Macocha je nejznámější propast v Moravském krasu, je součástí komplexu turisty oblíbených Punkevních jeskyní.