Nový Jičín hlásí komplikace v dopravě. Začala oprava kruhových objezdů

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) uzavřelo v pondělí v Novém Jičíně tři důležité kruhové objezdy. Začala tak první etapa prací na silnici I/57, které potrvají zhruba měsíc. Oprava celkem pěti kruhových objezdů bude probíhat ve dvou etapách, za 14 dní se stavební stroje přesunou na zbylé dva objezdy. Řidiči budou muset úsek složitě objíždět, což platí i pro autobusy MHD.

V pondělí se uzavřely okružní křižovatky číslo 3, 4 a 5 (počítáno od obchodního centra Tabačka). Tato etapa bude probíhat dva týdny.  

Objízdné trasy pro automobilovou dopravu vedou obousměrně ulicemi Palackého, B. Martinů a K Nemocnici. Řidiči mohou využít také objížďku ulicemi Jeremenkova, Svatopluka Čecha, Riegrova, Beskydská a Žilinská. 

Stavební práce si vyžádaly dočasné zrušení některých parkovacích míst, kvůli objížďkám se v řadě ulic mění dopravní značení.
Marie Machková
mluvčí radnice v Novém Jičíně

 Kvůli úpravám kruhových objezdů muselo město měnit i trasy autobusů MHD. Linky 601 a 602 budou do konce března jezdit ulicemi Svatopluka Čecha a Suvorovova. Vynechají tak zastávky Riegrova a Máchova. Linky 603 a 604 pojedou přes Tyršovu ulici a ulici Palackého – tyto autobusy se vyhnou zastávce Sokolovská.

Město bez kamionů

Nákladní auta nad 12 tun nesmí po dobu oprav do Nového Jičína vůbec. Kamiony musí jet po objízdné trase po silnici I/35 přes Valašské Meziříčí, Lešnou a Hranice.

Druhá etapa prací bude zahrnovat opravu kruhových objezdů číslo 1 a 2. Podle mluvčí ŘSD Niny Ledvinové vyjde oprava všech pěti objezdů na 10,6 milionu korun bez DPH. „Oprava bude mít pozitivní vliv na plynulost dopravy v lokalitě, sjízdnost komunikace I/57 a bezpečnost silničního provozu,“ dodává mluvčí.

Po skončení oprav okružních křižovatek začne ŘSD na silnici I/57 opravovat most v Šenově u Nového Jičína. Ještě na jaře se bude opravovat také úsek silnice I/57 z novojičínské části Bludovice do Hodslavic.