Lupič ukradl na poště v Klenovicích tisíce korun

Klenovice na Hané (Prostějovsko) – S několika tisíci korun utekl lupič, který přepadl poštu v Klenovicích na Hané na Prostějovsku. Při přepadení nebyl nikdo zraněn, není zřejmé, zda byl lupič ozbrojen. Policie po něm pátrá a žádá veřejnost o pomoc. Případní svědci, kteří by přepadení mohli objasnit, se mohou obrátit na kteroukoli policejní služebnu nebo zatelefonovat na linku 158.

Již podruhé během posledního týdne došlo v Olomouckém kraji k přepadení. Zatímco ozbrojený muž, který chtěl v pátek vyloupit benzinovou čerpací stanici na Olomoucku, utekl bez kořišti, lupič na poště v Klenovicích na Hané uspěl. „U jedné z přepážek předal pracovnici pošty lístek s textem, že jde o přepadení, chtěl vydat bankovky s tím, že se jí nic nestane a nechce použít násilí. Žena mu z obavy o svůj život vydala několik tisíc korun,“ popsala podvečerní přepadení policejní mluvčí Irena Urbánková.

Kriminalisté zatím zjistili, že byl muž pravděpodobně ve věku mezi 20 až 25 let, byl štíhlý, vysoký kolem 170 centimetrů. Oděn byl v tmavých kalhotech a světle šedé šusťákové bundě. Maskován byl kapucí bundy a černou pletenou šálou, již měl na obličeji. Na rukou měl černé pletené rukavice.