Auto se střetlo se dvěma autobusy. Tři mrtví

Bochov (Karlovarsko) - Tři lidé zahynuli při nehodě a požáru vozu na hlavním tahu z Prahy do Karlových Varů. Osobní auto narazilo do dvou autobusů poblíž Bochova na Karlovarsku a začalo hořet. Posádka automobilu zraněním na místě podlehla, sedmnáct lidí z autobusů má lehčí zranění. Silnice I/6 u Andělské Hory byla až do deváté hodiny večer uzavřena. I v dalších dnech zde bude kvůli poškození vozovky omezena rychlost. Příčina nehody není zatím známa.

Podle původních informací byli v osobním vozidle dva mrtví, hasiči ale nevylučovali, že na zadním sedadle byla ještě jedna osoba, což se později potvrdilo. Posádka vozu zemřela na následky nehody a následného požáru, uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Podle informací ČTK šlo o chevrolet s českou SPZ, který mířil z Prahy na Karlovy Vary, přičemž oba autobusy jely opačným směrem. Osobní auto přejelo z neznámých příčin do protisměru.

„Automobil narazil do boku prvního autobusu a do druhého čelně,“ řekl Kasal. Oba zájezdové autobusy byly luxusnější zájezdové vozy, značky Mercedes. Jeden zřejmě patří maďarské cestovní kanceláři a druhý je český. „První řidič mluvil maďarsky a druhý anglicky,“ řekl Kasal. Šlo zřejmě o hosty z Asie, kteří jsou na dovolené v Evropě. Jeden autobus má poškozený bok a druhý předek.

Silnice I/6 byla u odbočky na Žalmanov uzavřená zhruba od 14:00, znovu se otevřela před 21:00. V místě nehody bude ale podle silničářů zatím omezená rychlost, protože požár osobního vozu vypálil asfaltový povrch vozovky. Oprava by měla být provedena v nejbližších dnech.

Tragická nehoda na Karlovarsku
Zdroj: Slavomír Kubeš/ČTK

Na místě bylo osm sanitních vozů se třemi posádkami a vůz pro hromadná neštěstí. „Ošetřili jsme 17 osob s lehčími zraněními. Šest jsme jich převezli do Karlových Varů, šest do Ostrova a pět do Sokolova,“ dodala mluvčí záchranky Petra Bakurová.

Pro klienty maďarské cestovní kanceláře Golyó Tours vyslala podle jejího zástupce společnost nové autobusy. Podle cestovní kanceláře nikdo z cestujících nebyl zraněn natolik vážně, aby musel zůstat v nemocnici.