O zrcadlo v anketě TýTý budou bojovat i Moravec a Voldánová

Praha - Pětice nominovaných osobností televizní obrazovky a nejoblíbenějších pořadů zveřejnila anketa popularity TýTý. Diváci mohou hlasovat formou zpráv SMS a poprvé prostřednictvím internetu na adrese tyty.cz. Tam zájemci naleznou finálové pětky devíti kategorií. Ocenění za loňský rok budou vyhlášena 27. března večer v přímém přenosu České televize z pražského Divadla na Vinohradech.

V kategorii osobnost televizního zpravodajství budou o tradiční pokřivené zrcadlo usilovat Lucie Borhyová, Markéta Fialová, Rey Koranteng, Jolana Voldánová a Karel Voříšek. V publicistické kategorii mají naději Pavlína Danková, Marek Eben, Radek John, Josef Klíma a Václav Moravec. Mezi osobnostmi televizní zábavy naleznou diváci jména Martina Dejdara, Marka Ebena, Jana Krause, Leoše Mareše a Karla Šípa.

V hereckých kategoriích o cenu diváků usilují Martin Dejdar, Miroslav Donutil, Rudolf Hrušínský, Svatopluk Skopal, Jan Šťastný, Zlata Adamovská, Nina Divíšková, Veronika Freimanová, Hana Maciuchová a Dana Morávková. Kategorie zpěváků a zpěvaček nabízí možnost volby Karla Gotta, Martina Chodúra, Sámera Issy, Petra Koláře či Josefa Vojtka, Ivety Bartošové, Lucie Bílé, Ewy Farné, Anety Langerové a Lucie Vondráčkové.

Pořadem roku 2009 se může stát Československá SuperStar, Hádej, kdo jsem!, Televizní noviny, Uvolněte se, prosím a Všechnopárty, nejoblíbenějším seriálem pak Comeback, Ordinace v růžové zahradě, Ulice, Velmi křehké vztahy a Vyprávěj.

Doposud mohli volit lidé oblíbené tváře obrazovky pouze pomocí SMS zpráv a kuponů z několika časopisů. Internet by podle organizátorů mohl pomoci zvýšit počet hlasujících. „Pro větší transparentnost jsme se rozhodli po ukončení hlasování sdělit počet hlasů, které přišly prostřednictvím SMS, kuponů a nově i internetu,“ uvedl Jaromír Skopalík z vydavatelství Bauer Media, které anketu vyhlašuje.

Druhé finálové kolo skončí půlnocí z 26. na 27. března. V přímém přenosu zvolí diváci vítěze kategorie objev roku. Anketa patří délkou existence u nás k jedné z nejstarších. Minulý ročník sledovalo loni v dubnu 1,68 milionu diváků.

Roman Vojtek jako Karel Dvořák v seriálu Vyprávěj
Zdroj: ČT