Vánoční dárky Rock for People: The Offspring a Enter Shikari

Do festivalového léta sice daleko, Rock for People ale fanouškům k Ježíšku nadělil informaci, že v roce 2016 v Hradci Králové zahrají kapely The Offspring a Enter Shikari. První jmenovaná legenda do Česka dorazí po osmileté pauze a pravděpodobně i s novým materiálem. Sestava v čele s Dexterem Hollandem by příští rok ráda vydala další desku.

Enter Shikari jsou z jiného těsta než The Offspring a přestože za sebou nemají tak dlouhou kariéru, čeká na ně zástup tuzemských fanoušků, který je zná z předešlých koncertů. Britská electro-hardcoreová parta je při živých vystoupeních jedno klubko pulzující energie, díky čemuž se koncerty mění v jeden velký kotel tančících, skákajících a pogujících těl.

22. ročník Rok for People se koná mezi 3. a 5. červencem 2016 na tradičním místě v hradeckém Festivalparku. Již dříve byla jako jeden z letošních headlinerů oznámena britská metalová kapela Bullet for My Valentine. Vystoupení potvrdily i dvě v tuzemsku méně známé kapely, které potěší především milovníky indie rocku: mladá australská kapela Tired Lion a britský kvartet Dead!.