V Benátkách uvidí dojemné Světlo mezi oceány

V Benátkách uvidí Světlo mezi oceány (zdroj: ČT24)

Soutěž letošního festivalu v Benátkách ještě pomalu nezačala, ale už se o jednom z titulů mluví jako o favoritovi. Snímek The Light Between Oceans, tedy Světlo mezi oceány, sleduje v panenské přírodě Austrálie a Nového Zélandu pár, který stojí před nelehkým rozhodnutím.

Scénář napsal režisér snímku Derek Cianfrance podle bestselleru M. L. Stedmanové. Vypráví příběh válečného veterána a strážce majáků Toma, který žije na opuštěném ostrově se svou milovanou ženou Isabel. Oba touží po dítěti, ale Isabel už dvakrát potratila. Jednoho dne ovšem rozbouřené moře přinese ztroskotaný člun, v němž leží novorozenec.

Pár dítě přijme za své a vychovává ho v harmonickém prostředí daleko od civilizace. Do rodinné idyly ale zasáhne setkání s biologickou matkou, která se nemůže vyrovnat s tím, že jí manžela i dceru vzalo moře. Toma a Isabel tím postaví před velmi obtížné rozhodnutí.

„Rozplakala jsem se, když jsem ten příběh poprvé četla. Je tak lidský, silný a dramatický, o skutečných lidech,“ říká představitelka hlavní ženské role, herečka Alicia Vikanderová, která letos za svůj výkon ve filmu Dánská dívka získala Oskara. Milujícího muže po jejím boku si zahrál Michael Fassbender. Po měsíci natáčení na pustém ostrově se stali partnery i v soukromém životě.

Světlo mezi oceány záhy po benátském publiku uvidí i diváci v kinech, do amerických a kanadských vstupuje hned 2. září.