Rapl rozšiřuje rajon: zločince stíhá i na Karlovarsku

Na Karlovarsku se natáčí druhá řada seriálu Rapl (zdroj: ČT24)

Detektiv Kuneš ze seriálu Rapl se na pár dnů vrátil do Karlových Varů. Filmový štáb tam pokračuje v natáčení druhé série divácky oblíbeného seriálu České televize. Z větší části se ale nové díly budou odehrávat v Ústeckém kraji.

Například v karlovarském hotelu Imperial se natáčela scéna předání peněz mezi mafiány. Filmaři si pro seriál vytipovali také lokality u Vřídla nebo v ulici Krále Jiřího. „V jedné z epizod se zločin odehraje na Karlovarsku,“ vysvětlil režisér a scenárista Rapla Jan Pachl, proč se štáb vydal do západočeského lázeňského města. 

V hlavní roli detektiva Kuneše se opět objeví Hynek Čermák. „Situace, které řešíme, se palčivěji vztahují k dnešní době, řešíme třeba uprchlíky,“ prozradil o chystaném pokračování. Odehrávat se bude převážně v Ústeckém kraji, kam se natáčení od 15. února přesune.

„Důležitý je tam pro nás především motiv řeky a přístaviště,“ zdůvodnil volbu prostředí Pachl. Zůstane potemnělá atmosféra, která byla pro Rapla typická už v první sérii odehrávající se v Krušných horách.

Seriál se s přestávkami bude natáčet do konce září, na obrazovce pak začne Rapl kriminální případy řešit v lednu příštího roku. Druhá řada bude mít třináct dílů.

Raplturistika

Vůbec první klapka Rapla, který si hlavní postavu vypůjčil z předchozího Pachlova seriálu Cirkus Bukowsky (ČT ho momentálně reprízuje), padla v srpnu 2015. Po jeho odvysílání se po stopách seriálových kriminalistů vydala na Krušnohorsko i řada turistů.  „Říkali jsme tomu dokonce raplturistika, většinou se každý druhý, kdo prošel dveřmi, na ten seriál zeptal,“ potvrzuje Petra Javůrková z infocentra v Jáchymově. 

Tamní radnice se pro potřeby natáčení proměnila v policejní stanici. Fanoušci se zajímali třeba i o opuštěný horský dům, kde detektiv Kuneš bydlel, nebo o bývalou nacistickou továrnu a zajatecký tábor u Přebuzi.