Klip týdne: Karkulka je v podání Seether hodně nebezpečná

S novinkou v podobě skladby Dangerous se tento týden představila jihoafrická kapela Seether. Singl je předzvěstí nového alba a svérázní rockeři ho opepřili hodně drsným animovaným videoklipem ve stylu Červené Karkulky.

Znáte Červenou Karkulku? No samozřejmě, že znáte, kdo by ji neznal! Ale vsaďte se, že v pojetí, v jakém ji představila postgrungová kapela Seether, jste ji ještě zcela jistě neviděli. Parta rockerů z jihoafrické Pretorie si na to totiž najala jednoho z nejpovolanějších.

Animované video vytvořené tureckým režisérem Mertcanem Mertbilkem, který spolupracoval například se Santanou nebo Rayem Charlesem, vychází z konceptu frontmana Shauna Morgana. Klasická pohádka, která je sama o sobě už strašidelná více než dost, tak nabrala ještě větší grády a překvapí lehce netradičním koncem. 

Novinka je první skladbou z chystaného alba Si Vis Pacem, Para Bellum (Pokud chcete mír, připravte se na válku), které má vyjít letos 28. srpna. To je již osmým studiovým albem v řadě a vychází tři roky po zatím posledním počinu Poison The Parish. 

Zároveň jde o první album, na kterém se poprvé oficiálně představí nový člen kapely, kytarista Corey Lowery, který dříve působil v kapelách Saint Asonia nebo Stuck Mojo. „Corey má spoustu zkušeností a je také inspirujícím kytaristou; je to starší bratr, kterého jsem vždycky chtěl,“ říká o novém členovi Morgan. Album bude obsahovat celkem 13 skladeb.  

Seether je postgrungová kapela z Pretorie v Jižní Africe, založena roku 1999. Původně se jmenovala Saron Gas, ale po podepsání smlouvy s Musketeer Records v JAR se přejmenovali na Seether.

Debutovala albem Disclaimer, které obsahovalo velice populární písně jako například „Fine Again“, „Driven Under“ nebo „Gasoline“. Se songem „Sold Me“ i „Broken“ se zpěvačkou Evanescence  Amy Lee se podíleli i na soundtracku k filmu Kat (The Punisher).

Skupina zatím vydala sedm studiových alb a jedno DVD.

Diskografie:
Fragile (2000) /jako Saron Gas
Disclaimer (2002)
Disclaimer II (2004)
Karma and Effect (2005)
Finding Beauty in Negative Spaces (2007)
Holding Onto Strings Better Left to Fray (2011)
Isolate and Medicate (2014)
Poison the Parish (2017)
Si Vis Pacem, Para Bellum (srpen 2020)

Zdroj: Wikipedia

Kapela Seether
Zdroj: ČT24/FB Seether