Klip týdne: Cože? Berenika Kohoutová už nedělá stojky

S novým videoklipem se tentokrát představila česká zpěvačka Berenika Kohoutová. Singl Cože, pocházející z její desky Holka roku, je sestaven z bizarních rozchodových hlášek, a vtipným způsobem tak popisuje vratké vztahy jednadvacátého století.

Jednoduchý vizuál je dílem režiséra Jana Stracha a je postaven na Bereničiných hereckých schopnostech a řeči těla. Skladbu zpěvačka napsala v době zásadního rozchodu, aby se tak vtipným a osobitým způsobem vyrovnala s nelehkým životním obdobím.

Inspirací se jí staly citáty z instagramového projektu Terapie sdílením populárního dua Ester & Josefina, jež jsou do skladby zakomponovány. Hlasy rozcházejících se pánů pak propůjčili Kapitán DEMO, Givi Kross a ProGram.

„Jelikož si myslím, že sharing is caring, jsem ráda, že to můžu rozšířit do éteru a třeba tak někomu v těžké chvíli pomoct přestat plakat a začít se smát, protože v určitých chvílích jsme na tom všichni stejně… blbě!“ přibližuje Berenika.

„V některých hláškách se poznají moji bývalí partneři. Prozrazovat konkrétně nebudu, však oni se v tom ti, co se jich to týká, poznají. To je totiž ten nejlepší pocit zadostiučinění,“  doplňuje.

Kdyby si chtěli čtenáři zpěvačku užít naživo, mají možnost v létě, na které chystá koncerty i účast na hudebních festivalech. Mimo jiné se představí se svou novou kapelou na hudebním festivalu Metronome. 

Berenika Kohoutová, dříve vdaná Čecháková (*15. února 1991, Praha), je česká herečka, zpěvačka, blogerka a spisovatelka. Narodila se v Praze spisovatelce Ireně Obermannové a hudebníku Danielu Kohoutovi jako jejich druhá dcera po o 8 let starší sestře Rozálii, která je českou režisérkou a dokumentaristkou.

V letech 2008 až 2010 zpívala ve skupině DiscoBalls, s tou zabodovala hlavně v roce 2009, kdy byla skupina nominovaná na ceny Anděl. V roce 2011 se zaměřila na svůj vlastní hudební projekt nazvaný Femme Plastique, na kterém se podílel mimo jiné i Emil Viklický. V roce 2013 pak vydala právě s Viklickým a dalšími hosty desku Berenika Meets Jazz.

Na filmové plátno se poprvé dostala v roce 2011 v komedii Muži v naději a o rok později znovu ve snímku Můj vysvlečenej deník. Se svou kamarádkou a herečkou Marikou Šoposkou píše od roku 2014 blog Sedmilhářky.

Berenika Kohoutová
Zdroj: ČT24/Facebook Bereniky Kohoutové