Jazz, gospel a koledy - to je Melanie Scholtz

Praha - Jazzová černošská zpěvačka Melanie Scholtz přijela do Prahy tentokrát s novým projektem. Na Nové scéně Národního divadla společně se skupinou Love Apples a Maranatha Gospel Choir představí tradiční vánoční koledy v osobitém pojetí. Koncert, na kterém zazní písně např. Holly Night, Let It Snow, Jingle Bell Rock a další, se odehraje 22. prosince.

Charismatická zpěvačka se sametovým černošským hlasem je ztělesněním dokonalé harmonie vzácného člověka a mimořádného talentu. Její hvězda začala zářit již v dětství a od té doby si dokázala získat nejen laickou veřejnost, ale také okouzlila i uznávané hudebníky a kritiky. O tom svědčí jak její spolupráce s veličinami jako Al Jarreau a Joe McBride, tak i několik prestižních ocenění z oblasti nejen jazzové tvorby - Standard Bank Young Artist Award 2010, Winner of Jazz á Juan Rélévation competition 2012 a další.

Hudební projev a jedinečný hlas Melanie Scholtz přináší publiku nezapomenutelné zážitky. O tom se mohli přesvědčit diváci i v České republice, kde debutovala v roce 2011 v rámci Trutnovského jazzového festivalu, stejně tak jako na dvou posledních, zcela vyprodaných koncertech v legendárním pražském jazzovém klubu Reduta, kde s velkým úspěchem vystoupila i 21. prosince 2013. S Melanií Scholtz na tomto zatím posledním koncertu zahráli pianista Andrew Lilley, Lukáš Kytnar na kontrabas a Roman Vícha na bicí.