Hudební léčba proti stárnutí. Na Colours přijedou The Cure

Festival Colours of Ostrava ohlásil první velkou hvězdu příštího ročníku. V červenci 2019 na této multižánrové hudební přehlídce zahrají The Cure. Britská kapela v Česku vystupovala už několikrát, naposledy před dvěma lety v pražské O2 areně.

„Lepší a slavnější kapelu si k osmnáctému ročníku našeho festivalu, tedy ke ‚vstupu do dospělosti‘, nemůžeme ani přát. Je to pro nás obrovská pocta a splněný sen. Vždyť The Cure patří k největším legendám světové hudby, ovlivnili několik generací muzikantů a kapel. Přestože letos oslavili čtyřicet let své existence. The Cure prostě nestárnou,“ nepochybuje ředitelka festivalu Zlata Holušová.

The Cure založil v anglickém Crawley zpěvák a kytarista Robert Smith. Své první vystoupení kapela odehrála v roce 1978 a od té doby vystoupila na více než patnácti stech koncertech.  Za dobu své existence The Cure vydali třináct studiových alb, poslední nahrávku s názvem 4:13 Dream už před deseti lety.  Do hudebí historie se zapsali hity jako Boys Don't Cry, Just Like Heaven nebo Friday I'm In Love.

Na Colours of Ostrava budou The Cure jedním z 350 chystaných bodů programu. Od 17. do 20. července příštího roku by v areálu Dolních Vítkovic mělo zahrát více než 120 zahraničních a domácích kapel. Doprovodný program vedle divadelních představení a workshopů opět počítá i s mezinárodním diskusním fórem Meltingpot.