Postele i povlečení plné parazitů. Koleje na Strahově zamořily štěnice

Události v regionech: Koleje na Strahově zamořily štěnice (zdroj: ČT24)

Desítky pokojů na strahovských kolejích v Praze zamořily štěnice. Podle studentů za to může pomalá reakce vedení i špatně provedená dezinsekce. Odbornou firmu, která ji prováděla, nyní ředitelství největších studentských kolejí v Česku vyměnilo za jinou.

Podle studentů jsou tito parazité nejčastěji v matracích, nábytku nebo mezi prádlem a povlečením. Někteří studenti mají dokonce po celém těle zarudlé kousance. Likvidace hmyzu, kterou provedla odborná firma, podle studentů k ničemu nevedla.

„Aktuálně zaznamenáváme desítky stížností, které dostáváme od studentů. Z našeho pohledu nebyla pravděpodobně dostatečně rychlá reakce, ale řekněme, že je to už na lepší cestě,“ uvedl předseda studentského klubu Silicon Hill Vladislav Šulc.

Podle ředitele Správy účelových zařízení Českého vysokého učení technického v Praze je výskyt štěnice domácí velice nepříjemným problémem, se kterým se potýkají ubytovací zařízení všech kategorií po celém světě. „Každý nahlášený výskyt řešíme okamžitým zásahem specializované firmy,“ dodal.

Správa účelových zařízení najala novou specializovanou firmu, od které si slibuje, že štěnice důkladně odstraní do konce října.