I po ranním sněžení jsou silnice sjízdné

Praha – Čtvrteční dopravní kalamita se neopakuje. V noci a ráno sice nasněžilo, silničářům se ale tentokrát podařilo vše včas uklidit. Během dne se situace nezmění, teploty se budou pohybovat kolem nuly a místy bude sněžit. Podobné počasí bude také o víkendu. Meteorologové nevydali žádné varování, silnice by tedy měly být bez obav sjízdné na celém území. Většina silnic je nyní sjízdná, dopoledne se otevřely i komunikace v Ústeckém kraji, které byly uzavřeny kvůli povodni. V provozu jsou také všechny železniční trati.

Počasí je klidné. Ráno přešlo republikou sněžení a místy má sněžit celý den. Přeháňky by ale neměly být silné, není třeba obávat se ani náledí. Podobné počasí bude také o víkendu a na začátku příštího týdne.

Teploty se během dne budou pohybovat mezi -3 a +1 stupněm Celsia. Bude vát mírný severní až severovýchodní vítr o rychlosti 2 až 6 metrů za sekundu. V sobotu průměrné teploty klesnou o další stupeň, v neděli odpoledne musí lidé v Čechách počítat s postupně sílícím větrem.

V hornatých oblastech musí řidiči po nočním sněžení počítat s tím, že silnice včetně hlavních jsou pokryty rozježděnou vrstvou sněhu. Upozorňují na ni především silničáři na Vysočině, může se ale objevit také v Libereckém nebo Olomouckém kraji. Vedlejší horské silnice jsou většinou pokryty uježděným a posypaným sněhem.

Ústecký kraj se konečně nemusí kromě sněhu a mrazu potýkat s následky oblevy, která zasáhla Česko v minulých dvou týdnech. Dosud uzavřené silnice se začaly otevírat, průjezdná je i Přístavní ulice v Ústí nad Labem, která je součástí státního tahu I/30.