Další kamion uvízl na přejezdu ve Studénce - řidič tentokrát závory prorazil

Na železničním přejezdu ve Studénce odpoledne znovu uvízl mezi závorami kamion. Řidič je prorazil dřív, než přijel vlak, a z místa ujel. Policisté už řidiče zadrželi – šlo prý o cizince. V červenci došlo na stejném místě k tragédii, když do uvízlého kamionu převážejícího plechy narazil rychlík Pendolino. Při nehodě tehdy tři lidé zemřeli a další utrpěli těžká zranění.

„Máme informaci, že kolem 13:15 na železniční přejezd ve Studénce vjel kamion řízený cizincem,“ uvedl mluvčí novojičínské policie Petr Gřes. Podle něj tam řidič vjel v době, kdy to světelná i zvuková signalizace zakazovala. Vzápětí klesly závory a nákladní automobil zůstal v kolejišti.

Podle videozáznamu se řidič rozjel, závoru prorazil a z místa ujel. Vše stihl ještě před tím, než se k přejezdu přiblížil vlak. „Podle poznávací značky jsme už kamion vypátrali a řidiče zajistili. Obviněn může být z obecného ohrožení,“ řekl Gřes. Dodal, že kvůli poškození závory je nyní na trati Ostrava - Praha zaveden nouzový režim a vlaky v daném úseku musejí snížit rychlost.

Také v červenci na stejném místě uvízl mezi závorami kamion – jenže jeho polský řidič závory neprorazil. Pouze na poslední chvíli popojel, takže z nehody vyvázl bez zranění, rychlík ale kamion převážející plechy smetl. Nehodu nepřežili tři lidé a dalších 18 utrpělo zranění. Přejezdy jsou přitom stavěné tak, že pokud řidič prorazí závory, tak signalizace zastaví provoz na železnici.