Velká nad Veličkou - Soutěž „O krála slováckéj klobásky“ se uskuteční ve Velké nad Veličkou. Získat cenu nejlepší klobásky mohou malá řeznictví, uzenářství i amatéři. Lidé také ochutnají, jak tuto pochoutku připravují na Slovensku či v Maďarsku.
Vyberte nejlepší Slováckou klobásku
Program soutěže 1. května 2010
14 hodin – Začátek degustace pro veřejnost
18 hodin – Konec degustace
19 hodin – Vyhlášení výsledků
21 hodin – Přibližný konec akce (závisí na účasti)
K přihlášce do soutěže je nutné přidat povinnou velikost vzorku – 3 kg masného výrobku. Soutěž se pak uskuteční ve čtyřech kategoriích. Hlavní z nich je „O krála slováckéj klobásky“. Tu nejchutnější vyberou sami návštěvníci. Další dvě kategorie – o nejlepší pálivou klobásku a o slováckou klobásku, budou hodnotit odborníci. Čtvrté kategorie se mohou zúčastnit pouze amatéři. A tak ani ti, kteří si vyrábějí klobásky sami doma, nepřijdou zkrátka.
Součástí klání bude také prodej horňácké slivovice a strážnických vín. „Slivovice a klobásky, to patří k sobě,“ směje se organizátor akce Antonín Vrba. K degustaci lidem zahraje cimbálová muzika.
„Chceme dát příležitost malým řeznictvím a uzenářstvím. Mají totiž problém prosadit se v konkurenci velkých firem a supermarketů,“ vysvětluje organizátor soutěže Antonín Vrba důvody, proč se soutěž koná. O tom, že se vyplatí získat titul krále klobásek, svědčí minulý výherce, kterému titul dvojnásobně zvýšil obrat v jeho malém řeznictví.
Letos se uskuteční už šestý ročník soutěže „O krála slováckéj klobásky“. Celá akce se bude konat ve sportovní hale a vstupné je 100 korun. Loňská návštěvnost byla okolo tisíce lidí.
Více informací: