Titul z bowlingového Czech Open míří do Anglie

Olomouc - Vítězstvím sedmnáctiletého Angličana Daniela Vezise skončil týdenní maraton bowlingového Czech Open. O vítězství v něm v Olomouci bojovalo víc než dvě stě hráčů z patnácti zemí. Vezis ve finálovém utkání přehrál českého juniora Tomáše Plechatu.

Úspěšné vystoupení Tomáše Plechaty překvapilo v Olomouci úplně všechny a nejspíš i samotného mladíka z Kutné Hory. Teprve čtrnáctiletý juniorský mistr republiky se od úvodních dnů pohyboval mezi elitou a přes finálovou porážku si připsal jasně nejlepší výsledek své krátké kariéry. Ve finále ještě v úvodní ze dvou her vedl, když zápas zahájil třemi striky v řadě. Pak ale chyboval přece jen více než Vezis, takže zůstal těsně pod nejvyšším stupínkem. „Určitě jsem rád, celý den jsem hrál suprově, spíš celý týden mi to celkem šlo a dneska jsem se snažil zahrát co nejvíc. Na začátku jsem to určitě nečekal,“ zhodnotil spokojený Plechata.

Juniorský mistr Evropy Daniel Vezis byl v průběhu celého turnaje suverénní. V Olomouci s převahou vedl už po kvalifikaci a také do finále prošel bez nejmenších problémů. V něm sice nezačal úplně ideálně, po dvou nedohozech ale předvedl šest striků v řadě a vytvořil si rozhodující náskok. Ve druhé hře už rozevlátý teenager nejspíš v duchu slavil a prohrál ji, přesto si z Hané odvezl zasloužené vítězství.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)