V centru Horňácka se konal třetí ročník soutěže o nejlepší klobásu. Chuť a vůni uzenin hodnotili diváci i odborná porota. Králem slovácké klobásky se stal stejně jako loni řeznický mistr Zdeněk Žůrek z Týnce u Břeclavi.
Soutěž o krále slovácké klobásky
Znalci a gurmáni se sjeli do Horňácka, aby určili, který z řezníků je králem slovácké klobásky. Na akci se prezentovali řezníci i maloobchodní výrobny. Uzeniny ochutnávala nejdříve odborná porota složená z řezníků a osobností Slovácka. Potom se do klobás pustili i diváci. Ti ale ochutnávku špatně pochopili. „Lidi byli nenajedení a brali si až neúměrné množství klobásek na konzumaci,“ tvrdí návštěvník Jaroslav Kočárek. Do budoucna se podle Jana Kružici, ředitele soutěže, systém hodnocení změní, krále slováckých klobásek bude určovat jenom odborná porota.