Od tragické nehody tramvají ve Vřesině uplynulo pět let

Ostrava - Dnes je to přesně pět let od tragické nehody tramvají číslo pět ve Vřesině u Ostravy. Těsně před šestou hodinou večerní 11. dubna 2008 se vinou řidiče jedné z tramvají srazily protijedoucí soupravy v rychlosti přes 60 km v hodině. Tři lidé zemřeli, čtyřicet bylo zraněno. Na nehodu lidé na Ostravsku vzpomínají, a to hlavně ti, kterým změnila život.

Věra Pavlíková jela před pěti lety pětkou domů ze zahrady. Probrala se v nemocnici s rozdrcenou kyčlí. Z následků se léčila dva roky.

Dřív vášnivá turistka, dnes chodí jen na krátké procházky. A plní si sen. Studuje dějiny umění.

Reportáž Marty Pilařové (zdroj: ČT24)

Na zahradu na konečné zastávce Pavlíkovi tramvají číslo pět stále jezdí. Dnes, stejně jako před pěti lety, na zahradě právě začínají kvést první jarní květiny.

Řidiči tramvají nemají ani dnes na místě nehody dobrý pocit. Křížení na jednokolejce už ale hlídá technika za 18 milionů. Dnes už se údajně nic takového stát nemůže.

Řidič Petr Hroch, který 11. dubna 2008 nedal přednost, už u Dopravního podniku nepracuje. Z vězení ho propustili loni v březnu, v polovině čtyřletého trestu.

Na místo nehody chodí lidé stále vzpomínat. Hlavně na sousedy, kteří ve Vřesině schází. Jsou to starší manžele a chlapec, kterému by dnes bylo 11 let.