Karviná rekordní výhrou deklasovala Olomouc

Praha - Fotbalisté Karviné deklasovali v 27. kole druhé ligy HFK Olomouc 7:1 a vítězstvím o šest gólů stanovili rekord sezony. Hosté místo útoku na třetí místo v tabulce inkasovali debakl, po kterém jsou šestí o dva body před Varnsdorfem. Třetí příčku zatím uhájil Sokolov, který prohrál 0:2 v Pardubicích.

Karvinští s novými trenéry Josefem Mazurou a Karlem Stromšíkem ze šesti utkání získali pět vítězství a vystoupali už těsně pod hranu rozdělující tabulku na dvě poloviny. Ke třetí výhře za sebou si pomohli čtyřmi brankami ze standardních situací.

Skóre otevřel i uzavřel útočník Vladimír Mišinský, který vylepšil svoji bilanci v sezoně na devět gólů. Dvakrát se trefil i obránce David Mikula a po jednom gólu dali Richard Vaněk ránou o břevno z přímého kopu z 30 metrů, Matěj Fiala a Jakub Hottek, který tři branky připravil svými centry. David Hromek snížil až za stavu 0:6.

Pardubice bodovaly naplno počtvrté za sebou při skóre 10:1 a přiblížily se Sokolovu na jediný bod. Západočechy porazily i na podzim na jejich hřišti (3:1) a výrazně přidusily jejich postupové šance. Oba góly dal ve druhém poločase nejlepší pardubický střelec David Petrus, jenž má na kontě devět zásahů v sezoně.

Výsledky druhé fotbalové ligy

Karviná - HFK Olomouc 7:1 (4:0)

Branky: 9. a 85. Mišinský, 41. a 56. Mikula, 15. Vaněk, 38. Fiala, 65. Hottek - 71. Hromek. Rozhodčí: Proske - Vysloužil, Plesar. ŽK: Ciku - Biolek. Diváci: 682.

Pardubice - Sokolov 2:0 (0:0) 
Branky: 54. a 82. Petrus. Rozhodčí: Lerch - Vlasjuk, Trávníček. ŽK: Šamánek (Sokolov). Diváci: 574.