TÉMA

Vztah

Miliardy za „oči a uši na Blízkém východě“. Zvláštní pouto mezi USA a Izraelem oživil íránský útok

Proslulý speciální vztah udržovaný po dekády mezi Spojenými státy a izraelským státem prošel v posledních letech výrazným ochlazením. Washington kritizuje vládu premiéra Benjamina Netanjahua za rozšiřování nelegálních osad, spornou justiční reformu i nevybíravé útoky v Gaze. Navzdory kritické rétorice ale do Izraele dál proudí mnohamiliardová vojenská a finanční pomoc. Američané totiž považují židovský stát za „své oči a uši na Blízkém východě“ a podle expertů si nemohou dovolit strategické spojenectví ohrozit. Pevné pouto mezi oběma státy přežilo historicky i větší krize, nyní ho navíc posílila íránská hrozba.
24. 4. 2024|

168 hodin: Vztah z egyptské pláže může stát miliony, ukazují zkušenosti českých žen

Evropanky včetně Češek, které přijíždějí na dovolenou do Egypta, se stávají terčem zájmu místních mladíků. Podle lidí, kteří mají s egyptskou společností zkušenosti, však zájem nebývá upřímný, často se snaží zejména přijít k penězům – především tak „vydělávají“ na věno ke svatbě s egyptskou dívkou. Dvě ženy, které popsaly své zkušenosti pro 168 hodin, zanechaly v Egyptě velké peníze – v jednom případě statisíce, ve druhém miliony – za které se dočkaly nečekaného odvržení. Situací s podvodnými nápadníky Evropanek z egyptských rekreačních středisek se pro 168 hodin zabývala Eva Koryntová.
26. 6. 2023|

168 hodin: Láska kvete i v domovech pro seniory. Jde o nejlepší lék, dodávají odborníci

Láska kvete v každém věku. Jenže málokoho by asi napadlo, že se jednou zamiluje například v domově pro seniory. Děje se to, a co víc, nové vztahy seniorům přinášejí nejen radost, ale mnohdy i zlepšení zdravotního stavu. Pro pořad 168 hodin natáčela Darina Vlková.
17. 4. 2023|

Honduras ukončil diplomatické vztahy s Tchaj-wanem a obrátil se k Číně

Honduras po mnoha desítkách let ukončil diplomatické styky s Tchaj-wanem, a otevírá si tím cestu k navázání vztahů s Čínou, uvedla v neděli agentura AP. Tchaj-wan na krok reagoval oznámením o ukončení diplomatických vztahů s Hondurasem. Asijskému ostrovnímu státu, který Čína považuje za jednu ze svých provincií, nově zůstává pouze třináct zemí, které uznávají jeho samostatnost.
26. 3. 2023Aktualizováno26. 3. 2023, 10:26|

Milenecký vztah, monogamie katolíků i nebinární polykula. Dokument zkoumá podoby lásky

Ve svém novém dokumentu Šťastně až na věky mapuje režisérka Jana Počtová různé podoby vztahů a lásky v dnešním světě. Filmařka sleduje čtyři příběhy, v nichž lidé hledají štěstí, lásku, sex a partnerský život jinak, než je běžné. Ty doplňuje jeden příběh tradiční. Polyamorii, otevřený vztah, lásku přes internet nebo dlouholetý vztah se zadaným partnerem doplňuje dvojice v klasickém a striktně monogamním soužití. Koproducentem filmu, který nyní představil první trailer, je ČT.
3. 1. 2023|

Moderní Bonnie a Clyde. Dozorkyně, která pomohla utéct vězni v USA, se po dopadení zastřelila

Policie v americkém státu Indiana v pondělí po honičce dopadla vězně Caseyho Whitea, který uprchl před deseti dny společně s jednou z dozorkyň z věznice v Alabamě. Členka vězeňské ostrahy Vicky Whiteová, kterou nepojí s hledaným vězněm rodinná příslušnost, se po dopadení dvojice zastřelila, informovaly tamní úřady. White byl stíhán za vraždu a policie jej označovala za extrémně nebezpečného. Stále není zcela jasné, proč se dlouholetá dozorkyně rozhodla s vězněm utéct, podle vyšetřovatelů spolu ale zřejmě udržovali romantický vztah.
10. 5. 2022|