TÉMA

Tim Walz

Walz přijal nominaci na viceprezidenta

Guvernér Minnesoty Tim Walz na sjezdu Demokratické strany v Chicagu oficiálně přijal nominaci na viceprezidenta do prezidentských voleb, které Spojené státy čekají v listopadu. Jako svého volebního partnera si ho vybrala Kamala Harrisová, současná americká viceprezidentka a kandidátka demokratů na hlavu státu.
22. 8. 2024Aktualizováno22. 8. 2024, 10:06|

Demokraté mají sjezd, má potvrdit kandidaturu Harrisové

V Chicagu začne v pondělí čtyřdenní předvolební sjezd Demokratické strany, který by měl potvrdit podporu Kamale Harrisové jako kandidátce na prezidentku v listopadových volbách. Sjezd je zároveň pro Harrisovou další příležitostí oslovit americké voliče – s projevem by měla vystoupit poslední večer, tedy ve čtvrtek.
19. 8. 2024Aktualizováno19. 8. 2024, 23:28|

„Pocházíme z různých koutů země, ale vážíme si stejných věcí,“ řekla na mítinku s Walzem Harrisová

Pravděpodobná kandidátka amerických demokratů do listopadové prezidentské volby Kamala Harrisová si za svého kandidáta na viceprezidenta vybrala guvernéra Minnesoty Tima Walze. Informaci serveru televize CNN potvrdila v příspěvku na Instagramu, kde vyzdvihla Walzovo úsilí o ochranu reprodukčních práv žen či jeho vztah k rodině. Společně pak vystoupili na volebním mítinku ve Filadelfii, kde Harrisová Walze představila jako člověka, který tvrdě pracuje pro svou zemi. Současný guvernér Harrisové poděkoval za důvěru, a za to, že do kampaně „přinesla zpět radost“.
6. 8. 2024Aktualizováno7. 8. 2024, 13:09|

Inspirující člověk i „útočný pes“, představila Harrisová Walze

Očekávaná kandidátka demokratů na amerického prezidenta Kamala Harrisová v projevu ve Filadelfii vyzdvihla kvality svého kandidáta na viceprezidenta Tima Walze. Označila ho za člověka, který své okolí inspiruje k „velkým snům“. Walz ve své řeči ukázal, jak byl mohl plnit roli „útočného psa“, která podle agentury Reuters kandidátům na viceprezidenta v kampani náleží. V úterý večer (v noci z úterý na středu středoevropského času) dvojice politiků spolu poprvé vystoupila na předvolebním mítinku v Pensylvánii.
7. 8. 2024Aktualizováno7. 8. 2024, 11:29|

Nominaci Harrisové podpořilo 99 procent demokratických delegátů

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová získala v hlasování o nominaci do prezidentských voleb ve Spojených státech hlasy 99 procent delegátů sjezdu Demokratické strany. Po skončení pětidenního on-line hlasování to podle agentury AP uvedlo stranické vedení.
6. 8. 2024Aktualizováno6. 8. 2024, 11:52|