TÉMA

Pražský městský soud

Soud zrušil rozhodnutí o odvolání Köppla z televizní a rozhlasové rady

Pražský městský soud zrušil usnesení, kterým Poslanecká sněmovna v květnu loňského roku odvolala Daniela Köppla z funkce člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání kvůli střetu zájmů. Podle správního senátu poslanci pořádně nezdůvodnili, proč zamítli argumenty odvolaného. Soud zároveň uvedl, že je oprávněn v daném případě usnesení sněmovny přezkoumávat, protože odvolávání Köppla bylo správním rozhodnutím. Verdikt je pravomocný, lze proti němu ale ještě podat kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu.
23. 5. 2024Aktualizováno23. 5. 2024, 12:55|

Soud pustil z vazby učitelku v důchodu, kterou obžaloba viní spolu se zubařkou z vraždy muže

Učitelku v důchodu, která čelí společně se středočeskou zubařkou obžalobě z vraždy muže v Praze, propustil soud z vazby. Vyšlo to najevo při úterním zasedání, při němž pražský městský soud rozhodoval o vazbě druhé obžalované. Soud chtěl původně zahájit hlavní líčení, propuštěné seniorce se mu ale nepodařilo předvolání doručit včas. Proces proto začne až 26. dubna.
4. 4. 2023|

Rozsudek o Čapím hnízdu je dle Fialy třeba respektovat. Babiš je pro Česko nebezpečím, míní uchazeči o Hrad

Rozsudek nezávislého soudu je třeba respektovat, uvedl k pondělnímu rozhodnutí v kauze Čapí hnízdo premiér Petr Fiala (ODS). „Věřím v nezávislost justice,“ napsala šéfka poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová. Andrej Babiš (ANO) i nadále zůstává nebezpečím pro Českou republiku, přispívá k rozvracení demokracie a voliči by mu měli vystavit vysvědčení v nadcházejících prezidentských volbách, vyplývá z reakcí prezidentských kandidátů na nepravomocný osvobozující rozsudek.
9. 1. 2023Aktualizováno9. 1. 2023, 14:04|