TÉMA

Portál dopravy

Převod auta lze nově vyřídit on-line, uživatelům tak odpadne minimálně jedna cesta na úřad

Žádosti o převod vlastníka vozidla nebo o vydání doplňkové registrační značky mohou lidé nově podávat přes Portál dopravy. Uživatelům tak odpadne minimálně jedna cestu na úřad. Při on-line žádosti navíc získají dvacetiprocentní slevu ze správního poplatku, informovali zástupci ministerstva dopravy. Služby jsou zatím dostupné jen fyzickým osobám.
12. 2. 2024|

Postavit 600 kilometrů dálnic do roku 2033 je reálné, řekl Kupka

Do roku 2033 je potřeba postavit 600 kilometrů dálnic, aby byla síť kompletní, řekl v pořadu Intervew ČT24 ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Podotkl, že je to reálné a už je pro to nachystaný přehled financování. Dodal, že vše míří k tomu, aby se také už v příštím roce otevřelo více než 115 kilometrů nových dálničních úseků. V souvislosti se změnou silničního zákona zmínil, že se systém zjednodušuje a navíc v některých částech působí preventivně.
29. 6. 2023|

Nový portál zastřešuje elektronické služby pro řidiče. Přináší i novinky

Začal fungovat Portál dopravy, který sjednocuje elektronické služby pro řidiče. Je možné přes něj požádat o řidičský průkaz, nahlédnout do bodového konta nebo koupit dálniční známku. Portál je úzce propojený s již fungujícím portálem občana a má i podobnou grafiku. Přihlásit se do něj je možné například prostřednictvím eObčanky nebo bankovní identity.
8. 12. 2022Aktualizováno8. 12. 2022, 21:08|