TÉMA

Pavel Kos

Policisté v kauze Dozimetr získají spolupracujícího obviněného

Podnikatel Pavel Dovhomilja by měl v takzvané kauze Dozimetr, která se týká údajného ovlivňování zakázek v pražském dopravním podniku, brzy získat status spolupracujícího obviněného. Na konci roku absolvoval jeden z posledních výslechů a dozorující státní zástupce nyní rozhodl, že s ním dohodu oficiálně uzavře, informoval v pondělí Deník N s odkazem na několik nejmenovaných zdrojů.
2. 1. 2023|

GIBS vyloučil, že by média získala informace ze spisu kauzy Dozimetr od policie

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) vyloučila, že by úniky informací v kauze Dozimetr pocházely od orgánů činných v trestním řízení. České televizi to sdělil státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Praze Pavel Prygl. Doplnil, že nikoho neobvinili. Odkud novináři informace ze spisu případu údajné korupce v pražském dopravním podniku (DPP) získávali, GIBS nezjistil. Svědci z řad novinářů podle Prygla svůj zdroj s odkazem na paragraf zákona o jeho ochraně neodhalili.
22. 12. 2022|

Podnikatel Kos nastoupil do vězení kvůli daňovým podvodům. Obviněný je i v kauze Dozimetr

Obviněný v kauze Dozimetr Pavel Kos minulý týden nastoupil do vězení v jiném trestním případu. Uvedl to mluvčí Městského soudu v Praze Adam Wenig. Kos byl letos v březnu pravomocně odsouzen za milionové daňové podvody s reklamou na velkoplošných obrazovkách. Podle serveru Seznam Zprávy si má podnikatel ve vězení odpykat pětiletý trest. Společně s dalšími více než deseti lidmi čelí nyní Kos obvinění i v kauze kolem pražského dopravního podniku.
19. 9. 2022|

Pražský exnáměstek Hlubuček opustil vazební věznici. Na svobodě je i Augustín z DPP

Bývalý náměstek pražského primátora a někdejší místopředseda STAN Petr Hlubuček opustil vazební věznici. Upozornily na to weby Novinky.cz a TN.cz. Z vazby byl propuštěn také bývalý člen představenstva pražského dopravního podniku (DPP) Matej Augustín, informoval server Seznam Zprávy. Oba jsou obviněni v rozsáhlé kauze údajné korupce v DPP, policie je ale bude dál stíhat na svobodě. Ve vazbě naopak zůstávají podnikatelé Michal Redl, Pavel Kos a Zakaria Nemrah.
30. 8. 2022Aktualizováno30. 8. 2022, 18:19|

Soud zamítl stížnosti v kauze Dozimetr, obvinění zůstávají ve vazbě

Městský soud v Praze zamítl stížnosti čtyř obviněných proti vazbě v kauze pražského dopravního podniku (DPP). Michal Redl, Pavel Kos, Petr Hlubuček a Matej Augustín tak dál zůstávají ve vazbě. Na dotaz ČT to uvedl mluvčí soudu Adam Wenig. Policisté v případu stíhají více než deset lidí, které viní z ovlivňování výběrových řízení pražského dopravního podniku s cílem získat úplatky. Ve vazbě je i podnikatel Zakaría Nemrah, který svoji stížnost proti vazbě stáhl. Z ministerstva školství odejde náměstek pro IT a veřejné zakázky Milan Štábl, který spolupracoval s jedním z obviněných v kauze Dozimetr. V pondělí byl také odvolán z funkce náměstek pro informatiku ve Všeobecné zdravotní pojišťovně (VZP) Tomáš Knížek, také spojovaný s kauzou.
15. 8. 2022Aktualizováno15. 8. 2022, 20:11|

Fiala nevidí důvod k rekonstrukci vlády. Rakušan má naši absolutní důvěru, řekl

Koaliční lídři nevidí důvody pro rekonstrukci vlády kvůli podezření na korupci v pražském dopravním podniku (DPP). Předseda STAN Vít Rakušan má jako ministr vnitra důvěru. Po jednání lídrů vládní koalice to v úterý řekl premiér Petr Fiala (ODS). Kandidáta na ministra školství po Petru Gazdíkovi chce STAN představit do konce týdne, řekl Rakušan, podle něhož adept nebude mimo hnutí. Hnutí STAN už dříve v úterý oznámilo, že vrátí dar ve výši 350 tisíc korun spojený s podnikatelem Pavlem Kosem, který v kauze rovněž figuruje.
21. 6. 2022Aktualizováno21. 6. 2022, 22:05|

Ministerstvo prověří Redlovu svéprávnost, podnikatele Kosa poslal obvodní soud do vazby

Ministerstvo spravedlnosti prověří postup okresního soudu Plzeň-město a znalců v případu omezení svéprávnosti podnikatele Michala Redla, který byl obviněn v kauze korupce v pražském dopravním podniku (DPP). Na Twitteru o tom informoval ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS). Dalšího podnikatele Pavla Kosa, jenž ve zmíněné kauze figuruje také, poslal Obvodní soud pro Prahu 9 do vazby.
21. 6. 2022Aktualizováno21. 6. 2022, 17:39|