TÉMA

DPO

Policie v Ostravě se připravuje na hokejový šampionát. Použije i software na rozpoznávání obličejů

Moravskoslezští policisté během mistrovství světa v hokeji, které se bude konat i v Ostravě, využijí mimo jiné speciální kamery a software, který dokáže rozpoznat obličeje. Kamery budou v zóně pro fanoušky. Krajští hasiči pak vytvoří dočasnou jednotku, která bude sídlit přímo v hale. Aby ji vedení dalo dohromady, muselo omezit čerpání dovolených. Dopravní podnik Ostrava (DPO) chystá i speciální zvýhodněnou jízdenkou na MHD.
24. 4. 2024|

Ostravská MHD podraží. Podnik reaguje na ceny energií i růst mezd

Ceny krátkodobých nezlevněných jízdenek v Ostravě vzrostou od 10. prosince z 25 na 30 korun. Nově ale budou platit pro přestup 60 minut místo 45. Dlouhodobé jízdenky zdraží v průměru o deset procent. Informovali o tom zástupci Dopravního podniku Ostrava (DPO) a města, které je jeho zřizovatelem. Městem navržený tarif schválila valná hromada společnosti Koordinátor ODIS, která řídí systém hromadné dopravy v kraji.
23. 11. 2023|

Ostrava se inspiruje ve Švýcarsku. „Metro“ má zrychlit dopravu i za cenu více přestupů

Dopravní podnik Ostrava (DPO) se chystá kompletně změnit systém tramvajové dopravy ve městě. V novém systému budou tři páteřní linky, které budou jezdit ve špičce v intervalu tři až pět minut a o víkendech co deset minut, a na ně bude navazovat sedm vedlejších linek. Lidé sice budou muset více přestupovat, do cíle by se ale měli dostat rychleji. Systém by mohl být uvedený do provozu ještě letos.
7. 3. 2023Aktualizováno7. 3. 2023, 20:01|

V Ostravě je už čtvrtý úsek, po kterém mohou tramvaje jezdit osmdesátkou

Dopravní podnik Ostrava (DPO) obnovil provoz na zmodernizované tramvajové trati v nejlidnatějším obvodu Jih. Renovace mezi zastávkami Josefa Kotase a Václava Jiříkovského stála více než 85 milionů korun. Jde už o čtvrtý úsek v krajském městě, kde tramvaje jako jediné v Česku mohou jezdit rychlostí až 80 kilometrů za hodinu, řekl generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.
11. 12. 2022|

Předvolební Ostrava: tématem jsou ceny energií i výstavba koncertní haly

Po čtyřech letech voliči rozhodnou o novém složení ostravského městského zastupitelstva, přičemž do voleb výrazně promlouvá celorepublikové téma vysokých cen energií. Diskuse o tom, jak s nimi radnice může pomoct, se pak v případě Ostravy střetávají s ambiciózním záměrem na stavbu nové koncertní haly.
22. 9. 2022|

V ostravské MHD zazněl neznámý známý hlas. Informace cestujícím nově předává Marika Tošková

Informace o zastávkách či změnách v provozu od pondělka cestujícím ve vozidlech městské hromadné dopravy v Ostravě oznamuje nový hlas. Více než třináct set typů hlášení namluvila učitelka a moderátorka Marika Tošková. Po dvaceti letech tak nahradila hlas rozhlasové moderátorky Yvetty Dadamové, uvedl generální ředitel a předseda představenstva Dopravního podniku Ostrava (DPO) Daniel Morys.
13. 12. 2021|

Nová tramvaj od Škodovky začala v Ostravě vozit cestující. Zatím jen zkušebně

Nová tramvaj Škoda 39T, která od půlky října jezdí v Ostravě ve zkušebním provozu, začala v pondělí vozit cestující. Dosud absolvovala 20 tisíc kilometrů bez lidí, což jí umožnilo postoupit do další fáze. Během zkušebního provozu s cestujícími musí tramvaj najezdit rovněž 20 tisíc kilometrů. Dopravní podnik Ostrava (DPO) očekává, že to stihne do konce ledna. Tramvaj bude zatím jezdit na lince číslo 4.
29. 11. 2021|

Ostrava představila novou tramvaj, prvních dvacet tisíc kilometrů ale najede bez cestujících

Dopravní podnik Ostrava (DPO) představil novou moderní tramvaj Škoda Forcity Smart 39T. V roce 2017 jich dopravce od společnosti Škoda Transportation objednal pětatřicet s tím, že první tramvaje do Ostravy dorazí v roce 2020. Vůz má ve městě nahradit spřažené soupravy, které DPO zatím využívá. Nový model už je v Ostravě, cestující ale zatím vozit nebude, nejdříve totiž musí proběhnout testování tramvaje, musí dojít například ke kalibraci elektronických systémů.
7. 10. 2021|

Lobbista Martin Dědic má jít do vězení na osm let

Lobbista Martin Dědic má za manipulaci s veřejnými zakázkami ostravského magistrátu strávit ve vězení osm let, rozhodl Krajský soud v Ostravě. Dědic má také podle úterního nepravomocného rozsudku přijít o majetek. Ten má podle soudce propadnout také Dědicem ovládané firmě Business Advisor. Soudce Igor Krajdl odsoudil i dalších pět lidí, kterým uložil jeden nepodmíněný a čtyři podmíněné tresty. Další dva lidi obžaloby zprostil.
5. 10. 2021Aktualizováno5. 10. 2021, 15:10|

V centru Ostravy se srazily tramvaje. Sedm lidí je zraněných

V centru Ostravy se v pátek ráno srazily dvě tramvaje. Zranilo se sedm lidí. Příčina nehody zatím není známa, na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Dopravní podnik Ostrava (DPO) zavedl náhradní dopravu.
15. 1. 2021Aktualizováno15. 1. 2021, 08:10|

Požár zlikvidoval sedm ostravských autobusů a způsobil škody za 22 milionů

Požár v garážích ostravského dopravního podniku způsobil škodu 22 milionů korun. Sedm autobusů je poškozeno natolik, že jsou nepojízdné. Informovala o tom mluvčí DPO Karolína Rycková s tím, že pondělní provoz incident nijak neovlivní. Příčina požáru není známá.
16. 6. 2019|

Ostrava koupí od Škody Transportation 40 tramvají s klimatizací, wi-fi i kamerami

Dopravní podnik Ostrava (DPO) koupí od společnosti Škoda Transportation 40 tramvají dohromady za 1,9 miliardy korun. Nákup schválilo představenstvo podniku i jeho dozorčí rada. První nové tramvaje by se v Ostravě měly objevit nejpozději na podzim roku 2020.
7. 9. 2018|