Musk chce odstoupit z pozice šéfa Twitteru, jakmile za sebe najde náhradu

Majitel a šéf americké internetové společnosti Twitter Elon Musk se nechal slyšet, že odstoupí z pozice šéfa firmy, jakmile za sebe najde náhradu. Uživatelé sociální sítě se v pondělí vyslovili pro Muskův odchod z čela podniku. Musk, který anketu inicioval, slíbil, že se jejímu výsledku podřídí.

„Odstoupím z funkce výkonného ředitele, jakmile najdu někoho natolik pošetilého, aby se této práce ujal! Poté budu řídit pouze týmy softwaru a serverů,“ napsal nyní Musk na sociální síti.

Server CNBC s odvoláním na zdroje obeznámené se situací v úterý informoval, že Musk aktivně hledá nového šéfa Twitteru, který by ho v čele firmy nahradil. Již dříve miliardář avizoval, že jeho působení v čele Twitteru bude pouze dočasné. V neděli nicméně Musk na svém twitterovém účtu napsal, že žádný nástupce zatím neexistuje.

Musk, jenž je rovněž šéfem automobilky Tesla, v říjnu koupil Twitter za 44 miliard dolarů (zhruba bilion korun). Twitter po převzetí prochází výraznými změnami. Musk mimo jiné propustil zhruba polovinu zaměstnanců a začal obnovovat některé zrušené účty.