Střelba na škole v brazilském Sao Paulu: Dva mladíci zabili nejméně deset lidí

Dva ozbrojení mladíci začali ráno střílet ve státní škole na předměstí největšího brazilského města Sao Paula. Při incidentu zemřelo nejméně 10 lidí a dalších 17 bylo zraněno. Mezi mrtvými je nejméně pět školáků, zaměstnanec školy i náhodný kolemjdoucí. Informovala o tom místní média, podle nichž zemřeli i dva mladí střelci, kteří zřejmě po činu spáchali sebevraždu.

Střelba vypukla kolem deváté hodiny ráno místního času. Podle lokálních médií byl minimálně jeden ze střelců bývalým žákem školy. Podle policie je ale zatím motiv střelby nejasný.

Deník Folha de Sao Paulo napsal, že ve škole vypukla panika, studenti z ní vybíhali ven a snažili se ukrýt v blízkých obchodech. Na místo dorazila policie, hasiči a sanitky. 

„Je to velmi smutná událost, nejsmutnější věc, kterou jsem v životě viděl. Mladí lidé, kteří byli brutálně zavražděni,“ uvedl podle serveru BBC guvernér Joao Doira po návštěvě školy.

Chvíli před incidentem se přibližně 500 metrů od školní budovy ozvala další střelba. Dosud ale není jasné, jestli mají tyto dvě události nějakou souvislost.

Zatímco střelba je v Brazílii na denním pořádku, podobný incident se vymyká i na poměry této jihoamerické země, připomíná BBC. Naposledy došlo k takto tragické události v roce 2011, když střelec zabil 12 studentů ve škole v Riu de Janeiro.