K soudu v Londýně dorazil muž obviněný z vraždy Čecha, zůstává ve vazbě

Před londýnským soudem stanul devětadvacetiletý muž Raymond Sculley, který je obviněný ze středeční vraždy jednatřicetiletého Čecha v Londýně. Zatčený byl v pátek. Při krátkém přelíčení se jen představil a k obvinění se nevyjádřil. K soudu půjde opět ve středu, nejméně do té doby zůstane ve vazbě, uvedl list Evening Standard.

Policie kromě Sculleyho zadržela v rámci vyšetřování vraždy také dva mladíky ve věku 19 a 16 let, kteří byli ale propuštěni na kauci. Začátkem října by podle britského tisku měli znovu přijít na policejní stanici ve východním Londýně.

Na místě přepadení vznikl improvizovaný památník s množstvím svíček a fotografiemi oběti. V katolickém kostele ve čtvrti Poplar, kde na východě Londýna k tragédii došlo, se v sobotu uskuteční mše k uctění památky zavražděného.

Podle vyšetřovatelů se Čech nepohodl ve středu večer v restauraci Perfect Fried Chicken na ulici East India Dock nedaleko svého bydliště se skupinou mladíků. Ti si pak na něj počkali venku a surově ho napadli. Čech zemřel v důsledku silného krvácení způsobeného několika ranami do hlavy.