Incident v nočním klubu v Plzni. Tři lidé jsou v nemocnici po zásahu kyselinou

Tři lidé skončili v nemocnici po konfliktu v plzeňském nočním klubu v centru města. Dva muži a žena byli zasaženi kyselinou. Oba muže převezli ve vážném stavu do plzeňské fakultní nemocnice. Ženu záchranáři letecky transportovali do pražské vinohradské nemocnice na popáleninové centrum.

Na místo incidentu ihned vyjeli policisté a zadrželi podezřelou ženu. Podle policistů proti třem mužům použila „zatím přesně nezjištěnou chemickou látku, pravděpodobně kyselinu,“ uvedla policejní mluvčí. 

Šestatřicetiletá žena zřejmě jednala v sebeobraně. Podle svědků chemikálii použila jedna z pracovnic podniku po předchozím konfliktu.  Zřejmě šlo o čisticí prostředek s vysokým podílem kyseliny sírové.

Událost se stala na Americké třídě v centru města. Na místě zasahovalo několik posádek záchranářů, policie a hasičů. Ti už předali po neutralizování žíraviny objekt zpět majiteli. 

Incident si vyžádal pět zraněných

Vážná zranění chemikálií utrpěli 28letý a 49letý muž a asi 40letá žena. Oba muži jsou hospitalizovaní v Plzni a jejich stav je podle mluvčí fakultní nemocnice Gabriely Levorové stabilizovaný.

Zraněnou ženu přepravil vrtulník do pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady na Kliniku popáleninové medicíny. Mluvčí pražské vinohradské nemocnice Hana Vránová řekla, že žena byla poleptána kyselinou, její zranění není rozsáhlé a je ve stabilizovaném stavu.

Zraněných nakonec záchranáři ošetřili celkem pět. Kromě tří lidí zasažených chemikálií i další dva lidi, mezi nimi byla i podezřelá. „Na místě ošetřili další dvě osoby, útočnice sama se lehce kyselinou zranila. Pak ještě muž s úrazem hlavy bez zasažení kyselinou,“ dodal Robin Šín ze Zdravotnické záchranné služby.