Kamion na Teplicku smetl lidi, kteří pracovali na silnici, tři zemřeli

Na silnici první třídy u Pňoviček mezi Teplicemi a Bílinou zemřeli ve čtvrtek tři lidé, dalšího zraněného odvezli záchranáři do nemocnice. Podle hasičů zřejmě jeden z kamionů při srážce tří aut smetl lidi, kteří pracovali na silnici. Dva silničáři zemřeli bezprostředně po nehodě, třetí po neúspěšném oživování. Silnice je ve směru z Teplic do Bíliny průjezdná jedním pruhem, v opačném směru je zavřená, než se podaří odstranit následky nehody.

Záchranáři převezli do nemocnice jednoho člověka se středně těžkým zraněním. Uvedl to mluvčí krajské záchranné služby Prokop Voleník. Spolu s lednovou nehodou na Písecku, kde si srážka dvou aut vyžádala tři lidské životy, se letos jedná o nejtragičtější nehodu v Česku. 

U nehody zasahoval podle Voleníka také záchranářský vrtulník. Zdravotníci resuscitovali jednoho ze zraněných, měl být letecky dopraven do traumacentra v Ústí nad Labem. Záchranářům se ale člověka oživit nepodařilo. 

„Teď je to průjezdné ve směru z Teplic do Bíliny s opatrností jedním jízdním pruhem,“ řekl mluvčí teplické policie Daniel Vítek. Podle webu policie by silnice měla být zprůjezdněná až ve 21:00. Z Bíliny na Teplice bude zavřená po dobu vyprošťování kamionu a odstraňování následků nehody.

Nejtragičtější nehoda svého druhu

Čtvrteční nehoda na Teplicku je nejtragičtější svého druhu v posledních letech. Naposledy zemřel pracovník údržby letos v březnu, kdy u obce Bačálky na Jičínsku srazilo osobní auto dva silničáře, jeden z nich nepřežil. V říjnu 2015 pak na dálnici D5 srazilo u Prahy nákladní auto muže, který čistil u svodidel kanálové svody. Na místě zemřel.

Vážné nehody, kdy někdo srazil silničáře při práci, se staly také v září 2015 na kilometru 63,5 dálnice D5 nebo v lednu 2018 na dálnici D10 u Mladé Boleslavi, v obou případech pracovníci údržby vyvázli s těžkými zraněními.