Muž v Praze ukradl auto s kojencem uvnitř. Dítě pak odložil na parkovišti. Policie hledá svědky

Před školou v Mikulově ulici v Praze 4 ukradl v pondělí odpoledne neznámý muž nastartované auto, ve kterém ale byla i šestiměsíční holčička. Dítě pachatel odložil v autosedačce o pět kilometrů dál na parkovišti. Policie ho podezírá z krádeže a prosí případné svědky, aby se ozvali na linku 158.

Podle pražského policejního mluvčího Jana Daňka mohla pachatele zachytit  palubní kamera některého z projíždějících vozidel. Policii se proto mají ozvat ti řidiči, kteří kolem zmíněné školy projížděli v pondělí kolem 15:30. 

Auto zastavila v ulici jedenačtyřicetiletá žena, která si šla vyzvednout dceru ze školy. Během pěti minut, kdy byla pryč, nasedl do nastartovaného auta muž a odjel. „Ve vozidle však byla na zadní sedačce dětská sedačka i s druhou, šestiměsíční dcerou, která spala. Toho si pachatel zřejmě zpočátku nevšiml a ujel skoro pět kilometrů do Choratické ulice. Tam dítě i se sedačkou z auta vyndal a nechal na zemi na parkovišti,“ uvedl mluvčí.

Kradené auto
Zdroj: Policie ČR

Dívka je v pořádku

Dítě odnesla kolemjdoucí žena na policejní stanici. „Holčička byla v pořádku a maminka si ji převzala,“ sdělil Daněk. Auto nalezla policie v noci z úterý na středu havarované na křižovatce ulic U plynárny a Nad Vinným potokem v Praze 4.

Muže zachytila kamera. Pachatel měl červenou bundu, na záběrech mu ale není vidět do tváře. Za krádež mu v případě odsouzení hrozí až pětileté vězení.