Spojnici mezi Ostravou a Rychvaldem obsadí dělníci. Řidiče čekají další objížďky

Důležitá spojnice mezi Ostravou a Rychvaldem na Karvinsku se začne v pondělí 1. dubna opravovat. Stavební práce v Orlovské ulici by měly probíhat až do konce července a budou stát více než 47 milionů korun. Na dva týdny se frekventovaná silnice uzavře úplně.

Kompletní rekonstrukcí má projít úsek dlouhý 2,84 kilometru od křižovatky s Bohumínskou ulicí po křižovatku s ulicí Záblatskou. Dělníci opraví starý živičný kryt vozovky, čtyři propustky, autobusové i trolejbusové zálivy a silniční obruby z žulových kostek. Kraj zároveň nechá opravit i odvodnění silnice a zajistí nové bezpečnostní prvky. 

Povrch komunikace bude mít protismykovou úpravu, budou tu nová betonová svodidla, vodorovné dopravní značení, směrové sloupky a další.
Jaroslav Kania
náměstek moravskoslezského hejtmana

Nejdřív s omezením, později po objížďkách

V průběhu dubna bude provoz na silnici omezen jenom částečně a dopad na řidiče bude minimální. Od května ale bude doprava mezi křižovatkou s ulicemi Záblatskou a Betonářskou svedena do jednoho směru na Ostravu. Toto omezení potrvá celé dva měsíce. Řidiči, kteří pojedou na Rychvald, budou muset využít objízdné trasy; to neplatí pro vozidla městské a příměstské dopravy.

Největší komplikace nastanou v první polovině července. Úsek mezi Bohumínskou a Betonářskou ulicí bude uzavřen úplně, a to minimálně na dva týdny.  Objízdné trasy tak začnou platit i pro autobusy, které pojedou obousměrně po Bohumínské ulici na Hladnovskou, Betonářskou a zpět na Orlovskou.

Problémy na Opavské i v centru

V Ostravě a blízkém okolí proběhne v tomto roce hned několik oprav důležitých úseků. Od pondělí se pracuje například na Opavské a dělníci se chystají i na Svinovské mosty. Tramvajová doprava zůstane zachována.

Problémy v dopravě se v nejbližší době dají očekávat i v centru Ostravy. Dělníci znovu rozkopou Nádražní ulici, která nedávno prošla kompletní opravou. Důvodem jsou nekvalitně provedené práce na inženýrských sítích. Opravovat se bude i rušná křižovatka ulic Českobratrská a Sokolská u Nové radnice.