Při srážce kamionu s dodávkou na Frýdecko-Místecku zemřeli čtyři lidé

Čtyři lidé brzy ráno zemřeli a dva byli zraněni při nehodě na silnici číslo 11 v Třinci-Neborech na Frýdecko-Místecku. Srazil se tam kamion s dodávkou. Nehoda uzavřela silnici, která je hlavním dopravním tahem z Moravskoslezského kraje na Slovensko.

Nehoda se stala před čtvrtou hodinou ranní. „Náraz byl značný, dodávka se převrátila po střetu na střechu a byla odmrštěna mimo vozovku. Stejně tak byl mimo komunikaci odhozen kamion,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

Záchranáři po příjezdu na místo nemohli pomoci čtyřem osobám, které cestovaly v dodávce. „Utrpěly poranění neslučitelná se životem, kterým podlehly bezprostředně po havárii a lékař u nich již pouze mohl konstatovat smrt,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Usmrcení z nedbalosti

Pátý člověk zůstal zaklíněn pod vozidlem. Záchranáři mu podali léky tlumící bolest a pak ho vyprostili hasiči. Podle prvotního vyšetření utrpěl muž středního věku poranění pánve a břicha. Byl ošetřen a uveden do umělého spánku.

Policisté nehodu vyšetřují jako trestný čin usmrcení z nedbalosti. Zjišťují její příčiny a totožnost zemřelých. K objasnění některých okolností přibrali znalce. „Je prováděno ohledání místa události, ohledání těl, zajištění stop, topografická i fotografická dokumentace,“ uvedla mluvčí.

Kamion řídil sedmatřicetiletý muž, který byl po nehodě ošetřen s poraněním horní končetiny. Záchranáři ho přepravili na chirurgickou ambulanci třinecké nemocnice. Jde o letošní nejtragičtější dopravní nehodu v Moravskoslezském kraji a jednu z nejtragičtějších za poslední roky. V souvislosti s dopravními nehodami už letos v kraji zemřelo 48 lidí.