Stav těžce zraněného hasiče z havarované cisterny se zlepšil. Čeká ho ale ještě operace

Stav hasiče, který byl těžce zraněn při páteční nehodě hasičské cisterny na Šumpersku, je stabilizovaný. Nehoda se stala v pátek před 18:00 mezi Libivou a Vlachovem na Šumpersku. Na místě spolujezdce zemřel při nehodě velitel zásahu, který pracoval na stanici v Zábřehu. Další dva hasiči byli zraněni lehce.

Těžce zraněného muže čeká ještě další operace, nejde však již o vážný stav. Potvrdil to mluvčí Fakultní nemocnice v Olomouci Petr Bielesz. Hasič, který je nyní hospitalizován, měl podle ČTK řídit cisternu mířící k zásahu. Podle šumperské policejní mluvčí Jiřiny Vybíhalové příčiny nehody policie stále vyšetřuje.

„Muže čekají ještě nějaké operační výkony, ale jeho stav je již stabilizovaný. Je v péči lékařů na traumatologii. O víkendu byl jeho stav ještě vážný,“ uvedl Bielesz.

Další dva hasiči, kteří byli při nehodě lehce zraněni, byli ještě tentýž den propuštěni po ošetření z nemocnice do domácího léčení.

Navrhuji vyjádřit pietu a uctít památku zemřelého hasiče HZS Olomouckého kraje ze stanice Zábřeh jednou minutou ticha v pátek 31. srpna 2018 ve 12:00 hodin na celém území České republiky.
Drahoslav Ryba
generální ředitel HZS ČR

Pomoci chtěli čtyřem zraněným osobám

Hasiči v okamžiku nehody jeli na pomoc účastníkům jiné dopravní nehody, kde na jejich pomoc čekaly čtyři zraněné osoby. Cisterna však na místo události nedojela. Měla podle ČTK dostat na kluzké silnici smyk, lehce narazila do osobního auta a skončila na střeše mimo vozovku.

Podle mluvčí hasičů Vladimíry Hacsikové bude na podporu rodiny zemřelého a těžce zraněného hasiče vyhlášena veřejná sbírka, kterou nyní zajišťuje základní organizace odborového svazu hasičů v Šumperku.