Při nehodě cisterny a osobního auta na Šumpersku zahynul hasič

Při nehodě hasičské cisterny a osobního auta zahynul v pátek v podvečer u Libivé na Šumpersku hasič. Další tři hasiči utrpěli zranění, jeden z nich velmi vážná. Hasiči jeli k zásahu. Vyplývá to z vyjádření ředitele Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Karla Koláříka zveřejněného na webových stránkách hasičů.

Zemřelý hasič podle ředitele pracoval na stanici v Zábřehu. „Pozůstalým po zemřelém kolegovi projevuji hlubokou upřímnou soustrast a kolegovi, který utrpěl těžké zranění, ze srdce přeji, aby svůj náročný boj s nepřízní osudu vyhrál,“ uvedl Kolářík.

Nehoda se stala krátce před 18 hodinou na silnici I/44 mezi Libivou a Vlachovem. Cisterna, která byla na cestě k zásahu, po ní skončila na střeše mimo vozovku. Silnice byla následně kvůli vyšetřování nehody a odklízení jejích následků několik hodin uzavřena. Příčina neštěstí zatím není známa, vyšetřuje ji policie. 

„Účastníkem nehody byla hasičská cisterna a jedno osobní vozidlo, které bylo zasaženo jen lehce,“ řekl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. Řidič osobního auta podle něj zřejmě neutrpěl vážnější zranění. Mluvčí krajské záchranné služby Lucie Urbanová bez bližších podrobností potvrdila, že záchranáři na místě nehody v pátek zasahovali.