Policie navrhla obžalovat muže, jehož pes usmrtil dítě. Hrozí mu šest let za mřížemi

Policie navrhla obžalovat v případu dítěte z Přerova, které usmrtil pes, třicetiletého muže. Viní ho z usmrcení z nedbalosti, hrozí mu až 6 let vězení, řekla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Dítě zemřelo na místě, záchranáři mu již nedokázali pomoci. Neštěstí se stalo loni 29. prosince v bytě panelového domu v přerovské místní části Předmostí při návštěvě babičky napadeného chlapečka. Na dítě v bytě zaútočil pes, který podle dosud dostupných informací patřil sestře matky napadeného dítěte.

„Ve věci této tragické události bylo vedeno vyšetřování, které bylo v těchto dnech skončeno. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci návrh na podání obžaloby proti obviněnému třicetiletému muži ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti,“ dodala policejní mluvčí.

Muži hrozí sazba jeden rok až šest let, stíhán je za to, že podle trestního řádu porušil důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce nebo uloženou mu podle zákona. V jakém vztahu k dítěti byl obviněný muž, policie neuvedla, šlo ale s největší pravděpodobností o rodinného příslušníka. „Muž se v osudnou chvíli nacházel v bytě,“ doplnila policejní mluvčí.

Policisté si kvůli objasnění tragédie vyžádali také znalecké posudky. Na základě znaleckého zkoumání experti zjistili, že pes je zdravý a vlastnosti a temperament odpovídají jeho typu a rase.

Pes je v současné době v útulku a o jeho dalším osudu rozhodne v trestním řízení soud, doplnila policejní mluvčí. Bližší informace k případu s ohledem na rodinnou tragédii nechce policie komentovat.