Slováci zavraždili manžele z Písecka, aby mohli v jejich domě loupit. Překvapili brutalitou

Motivem lednové vraždy manželů na Písecku byla podle kriminalistů loupež. Z vraždy jsou obviněni muž a žena ze Slovenska, hrozí jim až výjimečný trest. Oba jsou ve vazbě. Co přesně z domu ukradli, policie neuvedla. Dvojici zadrželi policisté v Rumunsku a vydali ji do České republiky. Před vyšetřovateli zatím nevypovídají.

Vražda se stala mezi 6. a 7. lednem. Mrtvého šedesátiletého muže a pětapadesátiletou ženu našel jejich syn v obytném přívěsu u Dobešic v části Pazderna. Podle kriminalistů šlo o obzvlášť brutální čin. Útočníci manžele ubodali více než 20 ranami nožem. „Způsob vraždy mě zaskočil svou brutalitou,“ uvedla vyšetřovatelka Renáta Miková.

Policistům s objasněním vraždy výrazně pomohl svědek. „Kolem místa projížděl muž, jenž měl ve voze palubní kameru. A z jejího záznamu jsme zjistili, že u objektu, kde se vražda stala, stojí černý mercedes,“ řekla na tiskové konferenci Miková. Na základě registrační značky policisté zjistili, že jde o vůz z půjčovny na Slovensku.

Mobilní dům, kde byl manželský pár z Písecka zavražděn
Zdroj: Policie ČR

Třiatřicetiletý Slovák a jeho o pět let mladší krajanka odjeli po činu mercedesem do Rumunska. Policisté obviněné zadrželi v penzionu na odlehlém místě. „Nacházel se v blízkosti moldavských hranic a pachatelé zřejmě chtěli uprchnout do této země,“ řekl vedoucí oddělení obecné kriminality jihočeské policie Oto Šojsl.

Z vyšetřování vyplývá, že obviněná zavražděné manžele znala. Není ale zatím jasné, proč šli Slováci do mobilního domu loupit v momentě, kdy v něm zrovna manželé byli. Policie došla k závěru, že vraždili oba dva obvinění.