Policie navrhla obžalovat muže, který při zásahu zabil policistu

Jihočeská policie podala návrh na obžalobu muže, který v prosinci loňského roku pobodal při zásahu na Českobudějovicku dva policisty. Jeden z nich svým zraněním podlehl, druhého se podařilo lékařům zachránit. Policie viní pachatele z vraždy a pokusu o vraždu. Informaci ČT potvrdil mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. O podání obžaloby bude rozhodovat státní zástupce.

„Státní zastupitelé se nyní budou zabývat návrhem na obžalobu. Policie viní muže z vraždy ve stádiu pokusu a také dokonání,“ sdělil ČT mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. 

Incident se stal v prosinci 2016 nedaleko městysu Olešník na Českobudějovicku. Do rodinného domu byla kvůli agresivnímu mladíkovi přivolána policejní hlídka z Hluboké nad Vltavou. „Jakmile se policisté objevili v domě, útočník zaměřil veškerou svou pozornost na ně. Sebral navíc dřevěnou tyč, kterou hlídku napadl. Ve chvíli, kdy se ho policisté snažili zpacifikovat, pak proti nim vytáhl nůž,“ popsal zásah již dříve pro iDnes.cz policejní mluvčí Milan Bajcura. 

Muž zranil nožem oba policisty, jednoho z nich těžce. Ten později svým zraněním podlehl v nemocnici. Druhý musel na operaci.