Barrandovský most čeká rozsáhlá oprava. Kolony budou po celé Praze

Barrandovský most čeká rozsáhlá rekonstrukce (zdroj: ČT24)

Jednu z nejdůležitějších dopravních tepen v metropoli čeká rozsáhlá rekonstrukce. Vedení Prahy chce do čtyř let začít opravovat Barrandovský most. Řidiči se tak musí připravit na značná omezení.

Vedení města chce most během rozsáhlých oprav za stovky milionů korun uzavírat na etapy. Omezení potrvají několik let. „V prvních dnech to způsobí totální kolaps Prahy, pak si řidiči budou hledat různé alternativy,“ poznamenal mluvčí ÚAMK Petr Vomáčka. 

Plnohodnotná objížďka neexistuje

Alternativní trasy sice existují, plnohodnotná objížďka za most ale podle Vomáčky není. Variantou, jak se dostat na druhý břeh Vltavy, by pro řidiče mohly být například tunely v Praze 6. Problémy s dopravou už jsou zde ale i nyní. Podle odborníků proto budou při rekonstrukci mostu kolony téměř po celé Praze.

Barrandovský most
Zdroj: Michal Kamaryt/ČTK

Radnice má zatím dost času na rozmyšlenou, aby vybrala to nejlepší řešení. „Nuselský most se podařilo opravit tak, aby to nezatěžovalo Prahu jako celek. I zde budeme připravovat postup, aby to umožnovalo alespoň nějakou průjezdnost,“ uvedl radní pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD).

136 tisíc aut denně

Mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková předpokládá, že opravy budou zahájeny do začátku roku 2020. Barrandovský most je na hranici životnosti a musí se opravit co nejrychleji. Podle statistik přes něj denně projede 136 tisíc aut.