Žena zabíjela v pražském obchodním centru. Ráno ji pustili z Bohnic

V obchodním centru v Praze na Smíchově odpoledne třiatřicetiletá útočnice ubodala čtyřiapadesátiletou ženu. Záchranáři dorazili do čtyř minut, pomoci už nemohli. Útočnici policisté na místě zadrželi. Ráno byla propuštěna z psychiatrické nemocnice v Bohnicích, potvrdil ředitel instituce.

Útok se stal ve dvě hodiny odpoledne v prostorách prodejny Tesco. Policie následně část obchodu uzavřela. Kauzu převzalo pražské oddělení vražd, podle mluvčí pražské policie Ivety Martínkové zatím k případu nebudou sděleny bližší podrobnosti.

„Potvrzujeme, že se jedná o pacienta v minulosti léčeného v Psychiatrické nemocnici Bohnice, propuštěného ve stabilizovaném stavu, s nastavenou medikací a plném vnímání reálného světa,“ uvedl ředitel psychiatrické léčebny v Bohnicích Martin Hollý, který vyjádřil soustrast pozůstalým. Dodal, že nulovou pravděpodobnost agresivity nelze v případě dříve léčených lidí garantovat.

Pozůstalým na sociální síti Twitter vyjádřil účast ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), který zároveň ujistil veřejnost, že motivem činu nebyl terorismus.