Lázně v Chrastavě prodány. Vyvolávací cena 60 milionů skončila po čtyřech dražbách na polovině

Novým majitelem termálních lázní v Chrastavě se stala firma Elektra Praha. Ve středeční, celkově už čtvrté, dražbě za ně nabídla 30,4 milionu korun. Vyvolávací cena byla o 200 tisíc nižší. Dříve lázně vlastnila dnes už zkrachovalá společnost Dům pohody.

„Naším záměrem je udržet lázně tak, jak jsou. Určité prostředky chceme investovat do dalšího vylepšení areálu. Nečekali jsme, že to bude tak snadné, počítali jsme s mnohem vyšší částkou. Ostatní zájemci buď nerozumí ekonomice, nebo nechtějí podnikat,“ uvedl pro ČTK zástupce vítězné firmy, který nechtěl být jmenován. Samotná licitace trvala jen několik minut. Druhý zájemce nabídl částku 30,3 milionu Kč.

Termální lázně v Chrastavě šly do dražby dnes už počtvrté. Hodnotu areálu o rozloze 54 000 metrů čtverečních odhadl znalec zhruba na 49 milionů korun. Poprvé byla vyvolávací cena nastavena na 59,9 milionu korun, podruhé klesla na 47 milionů a potřetí se snížila na 39 milionů. Kupec se ale našel až dnes za téměř poloviční částku než při první dražbě.

Lázně se v Chrastavě otevřely 3. prosince 2012. Dokončena byla tehdy první etapa za 100 milionů korun s tím, že v další etapě přibude dětský bazén s atrakcemi a sportovní hala, která bude sloužit i kulturním a společenským akcím. Dokončení areálu mělo stát dalších 120 milionů korun. Už v roce 2013 měl být areál hotov, dokončit se ho však nepodařilo. Vše zkomplikoval spor o ovládnutí společnosti, který vyvrcholil insolvenčním řízením.

K Zámečku i rybník

Areál termálních lázní leží u rychlostní silnice 35 zhruba 11 kilometrů od Liberce. Na ploše téměř 54 tisíc metrů čtverečních stojí novostavba lázní s relaxačním centrem a rekonstruovaná budova Zámečku, která nabízí restauraci a ubytování.

Další pokoje jsou v Benešově vile, která je před dokončením. Akvapark a sportovní hala jsou v hrubé stavbě. Lázně i Zámeček jsou plně v provozu. V plánu je i rybník s kempem, na něž bylo vydáno územní rozhodnutí. Areál má vlastní zdroje vody a parkoviště, je napojen na obecní vodovod, kanalizaci a plynovod.

Události v regionech: Lázně v Chrastavě na počtvrté vydražili (zdroj: ČT24)